Skjermbilde 2021-04-17 kl. 08.10.47

Preferanser for premium merkevarer under pandemien

En fersk ananlyse fra Ipsos viser at det har vært en jevn økning i ønsket om premium merker på tvers av markeder de siste årene. En strategi med premium merkevarer har vært relevant for mange selskaper og bransjer, siden den økonomiske situasjonen har blitt stadig bedre. Men var premiumisering fortsatt en god strategisk vei for merkevarer i 2020?

Analysen viser at covid 19 gjennom året 2020 utvilsomt har medført at mennesker har opplevd nye personlige, økonomiske og sosiale begrensninger som øker risikoen for å endre etablerte kjøpsvaner på lengre sikt. Fokus i undersøkelsen har vært å se på hvordan merkevarer kan gripe muligheten til å posisjonere seg enda tydeligere i premium segmentet, selv i tider med økonomisk nedgang.