Rune Garborg, toppsjefen i Vipps i Norge, utnevnt til administrerende direktør i det nye selskapet.
Rune Garborg, toppsjefen i Vipps i Norge, utnevnt til administrerende direktør i det nye selskapet.

Vipps, MobilePay og Pivo slår seg sammen til én digital lommebok

Bruken av betalingsløsningene MobilePay, Pivo og Vipps vokser raskt ettersom mobilbetalinger og e-handel skyter i været. I en pressemelding 30.juni ble det kunngjort at det er en avtale om å slå sammen selskapene og gi 11 millioner brukere én digital lommebok. Selskapene mener sammenslåingen vil bety enda bedre løsninger for forbrukere og bedrifter over hele Norden, og bli mer konkurransedyktige i det europeiske betalingsmarkedet.

Administrerende direktør i Vipps, Rune Garborg, er tenkt å bli toppsjefen i den nye giganten. I pressemeldingen forklarer han bakgrunnen for sammenslåingen.

– Konkurranse innen betalinger er global, ikke lokal, og vi trenger et enda sterkere fotavtrykk for å konkurrere med internasjonale aktører. Ved å kombinere tre av de mest elskede merkene i Norden, og bygge en enda sterkere teknologiplattform, kan vi skape betalingsforenkling i verdensklasse for alle, sier Rune Garborg.

700 millioner årlige transaksjoner

Det nye selskapet vil ha en samlet brukerbase på 11 millioner forbrukere, over 700 millioner årlige transaksjoner og 330 000 bedriftskunder over hele Finland, Danmark og Norge.

– Dette vil skape et mye sterkere utgangspunkt for å gi kundene flere og enda bedre løsninger i enda raskere tempo. Vi har den klare ambisjonen om å gjøre det mulig for private brukere å bruke felles lommebok til grenseoverskridende betalinger mellom de nordiske landene, uttaler Claus Bunkenborg som i dag er administrerende direktør i MobilePay.

Den fiske konserndirektøren Harri Nummela i Retail Banking, i OP Financial Group supplerer:

– Etterspørselen etter kontantløse betalinger har vokst sterkt i flere år, en trend som ble ytterligere forsterket av den globale pandemien. Det nye selskapet vil ha nytte av å ta de beste løsningene fra de tre mobile plattformene og gjøre dem tilgjengelige for alle brukere, selgere og partnere på en felles plattform. Selskapet planlegger også å investere ytterligere i e-handelsløsninger, og imøtekomme de nordiske selgernes høye forventninger med den beste betalingsløsningen.

Norsk adm.direktør, norsk styreleder og hovedkontor i Oslo

I henhold til avtalen blir Rune Garborg, toppsjefen i Vipps i Norge, utnevnt til administrerende direktør i det nye selskapet, og Claus Bunkenborg, administrerende direktør i MobilePay, vil ta plass i konsernledelsen. Kjerstin Braathen, styreleder i Vipps og administrerende direktør i DNB, blir styreleder i det nye selskapets styre.

Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Oslo, og er underlagt regulering av norske myndigheter. I pressemeldingen fremgår det at det ikke vil være oppsigelser som følge av fusjonen. Selskapet planlegger å investere ytterligere i teknologi, innovasjon og utvikling av nye produkter for å skape uovertruffne kundeopplevelser. Alle parter vil være representert i styret.

Som en del av prosessen med å slå sammen de tre nordiske selskapene, vil Vipps fusjonere fra BankID og BankAxept i Norge.

Fusjonen krever godkjenning fra relevante regulerende myndigheter.