Skjermbilde 2021-07-05 kl. 12.49.31

Coop måtte stenge 800 butikker i Sverige

Kundeserviceavisen.no har den siste uken hatt to oppslag om datasikkerhet. Flere medier har siste dager skrevet om at Coop Sverige har måttet stenge 800 butikker på grunn av et hackerangrep. Flere tusen bedrifter skal være rammet rundt om i verden.

Flere medier, blant annet Finansavisen og Computerworld, har skrevet om hackerangrepet som har ført til at Coop Sverige har måttet stengte nærmere 800 butikker. Det er leverandøren bak kassasystemene til Coop Sverige som fredag forrige uke ble utsatt for et hackerangrep. Konsekvensen er at betalingssystemene for Coop i Sverige er satt ut av drift.

Angrepet er et løsepengevirus, der hackerne låser og sperrer tilgangen til selskapets programvare og krever penger for å åpne tilgangene igjen. I dette tilfellet er det snakk om over 600 millioner kroner.

Ansatte vet ikke hva de skal gjøre med sikkerhetstrusler