Bror William Stende, bransjedirektør i Virke Faghandel.
Bror William Stende, bransjedirektør i Virke Faghandel.

Etterlengtet vekst i kleshandelen

Detaljhandelen har per juli økt med over 6 prosent målt mot fjoråret, og mot normalåret 2019 har veksten vært på nesten 20 prosent. En tidligere kriserammet klesbransje ser endelig positive tall med en vekst på over 10 prosent mot juli i fjor og nesten 20 mot juli i normalåret 2019.

Dette fremkommer i en pressemelding fra Virke.

– Vi spådde en oppgang for motebransjen i løpet av høsten, men ser nå at den slo inn allerede i juli. Det er veldig positivt for en bransje som har fått ekstremt hard medfart under pandemien, sier Bror William Stende, bransjedirektør i Virke Faghandel.

Ifølge årsstatistikken til Virke Handel falt omsetningen i klesbransjen med 10,2 prosent i fjor. Begynnelsen av 2021 ble også dramatisk med en nedgang på over 20 prosent i årets første måneder.

– Vi ser at det sosiale livet åpner opp, vi forventer at flere skal tilbake på kontoret og deltar andre sosiale aktiviteter. Det krever at vi oppdaterer garderobene våre. Disse tallene styrker vår tro på en god høst for butikker som selger klær og sko, sier Stende.

Fortsatt vekst for norsk netthandel

Veksten for norske nettbutikker har vært formidabel under pandemien. Målt mot samme måned året har vekstratene ligget mellom 30 og 75 prosent i hele perioden mars 2020 til juni 2021. I juli falt veksten målt på denne måten til i underkant av 19 prosent.

– Det er fortsatt god fart i norske nettbutikker, men veksten ser nå ut til å avta, avslutter Bror Willian Stende.