Håvard Engesæter er senior rådgiver og teamkoordinator på salgsavdelingen på Kundesenteret i Frende.
Håvard Engesæter er senior rådgiver og teamkoordinator på salgsavdelingen på Kundesenteret i Frende.

Kundene merker at vi trives på jobben

Med over 250 000 kunder i privat- og bedriftsmarkedet, er det ikke rart at kundesenteret til Frende Forsikring i Jonsvollskvartalet i Bergen er en hektisk arbeidsplass. Her sitter det 70 fremadstormende rådgivere til rådighet som hjelper kundene med en smil rundt munnen.

– Kundesenteret til Frende er hjertet i bedriften. Her er det mange unge, fremadstormende mennesker som jobber. Det er et hektisk og godt miljø, der alle står på hver eneste dag. Vi har et aldersspenn i KS fra 22 til 63 år, med en snittalder på 28-30 år, forteller Bjørn Bohne, leder for utgående, nysalg og redning i kundesenteret.

Vi jobber mye med kulturen. Det er viktig at alle våre medarbeidere trives på jobb, og at det er smil og latter hver eneste dag

På tross av en hektisk hverdag har vi fått en kjapp prat med senior rådgiver og teamkordinator for salgsavdelingen, Håvard Engesæter. Tidligere jobbet Engesæter som finansrådgiver i Storebrand, før veien gikk til Frende i 2016. Vi spurte han noen kjappe spørsmål om hverdagen i kundesenteret.

Positivitet er nøkkelen

Hva er den god dag på jobb for deg? 

− En god dag på jobb vil være å bli møtt med smil og positiv stemning blant mine kollegaer. Den positive stemningen betyr alt for at miljøet. Din egen arbeidslyst skal også være på topp, og jeg forsøker å være positiv til alle mine arbeidsoppgaver og unngå unødvendig klaging for noe jeg ikke får gjort så mye med, understreker Engesæter.

Kunden merker om man smiler i telefonen

Hvordan spiller du dine kolleger gode?

− Jeg forsøker å ha en uformell og spøkefull tone med mine kollegaer. Jeg tror at godt humør vil øke arbeidslysten og servicegraden mot kunder. Kunden merker om man smiler i telefonen, forklarer rådgiveren.

Travle medarbeidere i kundesenteret til Frende. Fra venstre: Eistein Skogesal, Eirin Lotsberg, Patrik Johansson, Kevin Andre Lindstrøm, Håvard Engesæter og Aleksander Havsgård.

Kontakt med mennesker er fortsatt viktig

Hvordan påvirker bruk av ny teknologi din arbeidshverdag?

− Jeg føler ikke ny teknologi påvirker min hverdag i noe særlig grad. Inntrykket mitt er at kundene i de fleste tilfeller ønsker seg bekreftelse fra en fysisk person, selv om de digitale løsningene vi har i dag er gode, forteller Engesæter.

Hvordan var det å komme seg ut av hjemmekontoret og tilbake på jobben?

– Personlig har jeg ikke vært så mye på hjemmekontor som en mange andre, så overgangen har ikke vært så stor for meg. Men er godt å se kollegaene sine igjen og kunne snakke med dem fysisk, og ikke bare via Teams, forklarer han.

Til slutt, på hvilken måte opplever du at kundenes adferd har endret seg som følge av pandemien?

– Adferden har ikke endret seg i stor grad. Det vi merker er at en del unnskylder seg for at de må reise utenlands ved kjøp av reiseforsikring. Vi merket også en oppgang i salg av båt og hytteforsikring. Flere valgte å investere i fritidsaktiviteter innenlands, avslutter en travel Engesæter.

Faktaboks

  • Frende ble etablert i 2007 av fire norske sparebanker: Sparebanken Vest, Sparebanken Øst, Fana Sparebank og Helgeland Sparebank.
  • På Kundesenteret jobber det i dag 70 rådgivere. Alle er lokalisert i Jonsvoll i Bergen.
  • Antall henvendelser er ca. 345.000 pr år, fordelt med 58% på telefon og resten mail. Dette er henvendelser både fra privat- og bedriftskunder.
  • Telefon er den kanalen som vokser mest, mens mail holder seg stort sett på samme nivå som tidligere.