Thomas Onseid, Leder av kundesenteret i ODIN Forvaltning. Haaken Kallevig Aalerud i bakgrunnen. Foto: Odin.
Thomas Onseid, Leder av kundesenteret i ODIN Forvaltning. Haaken Kallevig Aalerud i bakgrunnen. Foto: Odin.

– Ikke vær redd for å ha flinkere folk enn deg selv i teamet ditt

ODIN Forvaltning har forvaltet penger for folk siden etableringen av deres første aksjefond i 1990. I dag er ODIN blant Nordens største fondsforvaltere. Kundene består av alt fra høyt formuende til folk med en helt vanlig økonomi, og fra pensjonskasser, institusjoner og selskaper. Denne uken er det Thomas Onseid, leder av kundesenteret, som gjester «Tett På» spalten i Kundeserviceavisen.

På Aker Brygge i Oslo ligger fondssenteret til ODIN. Blant de 7 ansatte finner vi Thomas Onseid, lederen av fondssenteret. Onseid liker å være i samme båt som sine ansatte, og svarer selv jevnlig på kundehenvendelser.

Onseid er 42 år gammel og har jobbet i ODIN Forvaltning siden endte studier i 2007. Han har ledet kundesenteret siden 2014.

Kundeserviceavisen benyttet anledningen til å spørre Onseid noen kjappe spørsmål om hverdagen i ODIN.

Hva er den god dag på jobb for deg?

 – Vi på Fondssenteret hjelper våre direktekunder og våre distributører av ODIN-fond med alt fra plassering, tekniske spørsmål – ja egentlig alt mellom himmel og jord. Så en god dag for meg er når jeg vet at vi har levert gode kundeopplevelser. Vi er kanskje i pengebransjen, men det er likevel mennesker vi jobber med, begynner Onseid.

Sanna Olsson og Haaken Kallevig Aalerudi samtale med Thomas Onseid. Foto: Odin.

Ikke vær redd for å ha flinkere folk enn deg selv i teamet ditt

Hvordan spiller du dine kolleger gode?

– Jeg håper at jeg gir de oppgaver som gir mestringsfølelse, en hverdag med betydning, og en følelse av å arbeide i et team med vinnerkultur. Å formidle dette på en god måte tror jeg bidrar til forståelsen av at det er de gode kundeopplevelser vi lever av, forklarer en munter Onseid.

Haaken Kallevig Aalerud og Sanna Olsson til venstre, Line Rastad til høyre. De resterende som jobber på Fondssenteret var på hjemmekontor da bildet ble tatt. Foto: Odin.

Hvordan påvirker bruk av ny teknologi din arbeidshverdag?

– Teknologi påvirker arbeidsdagen vår i stor grad! Jeg vil si at den påvirker til det bedre. I dag finnes det nesten ikke en ting vi kan gjøre på kontoret, som vi ikke kan gjøre hjemmefra. Denne muligheten øker fleksibiliteten. Det å ha «Teams» tilgjengelig har effektivisert arbeidsdagen vår betraktelig. Chat har også holdt kommunikasjonen flytende når vi satt på hjemmekontor. Dette har gjort at møtene blir mer effektive, sier Onseid fornøyd.

I dag finnes det nesten ikke en ting vi kan gjøre på kontoret, som vi ikke kan gjøre på hjemmekontor.

Hvordan var det å komme seg ut av hjemmekontoret og tilbake på jobben?

– Det har vært utrolig deilig å komme seg tilbake på jobb. Vi har nå en hybridløsning som fungerer godt, men de fleste elsker å være tilbake på kontoret fysisk, sier en smilende Onseid. Når vi er sammen på kontoret, er det enklere å skape en vinnerkultur i rommet, legger han til.

En fokusert Haaken Kallevig Aalerud og Sanna Olsson. Foto: Odin.

På hvilken måte opplever du at kundenes adferd har endret seg som følge av pandemien?

– Da pandemien inntraff og lockdown ble et faktum, var mange av våre kunder redde for investeringene sine, forklarer Onseid. Vår anbefaling til dem var å holde hodet kaldt og ikke få panikk. Vi informerte dem om situasjonen, og dro paralleller tilbake til finanskrisen slik at folk kunne sette ting i kontekst, forteller han videre. Aksjemarkedet har gjort det meget bra under pandemien, selv om jeg tror mange forventet det motsatte. Dette har ført til at vi har mange fornøyde kunder om dagen, forteller en munter Onseid til slutt.

Faktaboks

  • ODIN Forvaltning er et av Norges største fondsforvaltere.
  • Heleid datterselskap i SpareBank 1 Gruppen AS.
  • Kontorer i Oslo, Bergen, Stockholm, Gøteborg og Helsinki.
  • Ble etablert i 1990.
  • Fondssenteret har ca. 17 000 henvendelser i året.
    • Chat er den kanalen som vokser mest.