Foto: Kindel Media, Pexels
Foto: Kindel Media, Pexels

Kundeservice helt uten bruk av mennesker

APRILSNARR!

ADUD ser det som viktig at kundeservice henger med på den teknologiske utviklingen.
De har valgt å si opp alle sine ansatte, og går nå over til chatbots, voice-activated intelligent assistans og minst mulig menneskelig drift. – Dette er fremtiden, sier administrerende direktør Carla Fredriksen Janssen.

Dette var årets aprilspøk fra Kundeserviceavisen! 😊

– Vi har sett en enorm stor gevinst i å gå over til kunstig intelligens og kundeservice, uten bruk av mennesker! Dette har spart oss store utgifter, og gitt oss bedre tid til å drifte selskapet.

ADUD leverer tjenester innenfor reise og utleie av bil.

På grunn av store lønnskostnader, så valgte de å gå helt over til bruk av roboter og kunstig intelligens.

– Chatbot har vært en vinner hos oss!

Det er mange som mener at chatbots ikke er helt optimalt enda, og for umodne til å kunne erstatte mennesker. Hvorfor fungerer det hos dere?

– Vi investerte i et program som heter Hugzo International, og det er utviklet slik at det tilpasser seg alle kommandoer vi legger inn. Dersom vi ønsker en hyggeligere tone i svar tilbake til kunden, så kan vi programmere dette inn. Det er noe av det nyeste innenfor teknologien i kundeservice, og det er ikke mange som vet om dette. Vi er nok de første i kundeservicebransjen, forteller Janssen.

Janssen kan fortelle at hun synes det var trist å måtte si opp de ansatte i selskapet.

Men de har senere sett at de heller har skutt gullfuglen.

– Dette er jo fremtiden. Som et selskap med stort fokus på kundeservice, så må vi hele tiden henge med og utvikle oss. Det er ikke alt vi mennesker klarer å gjennomføre når arbeidsmengden blir for stor, og derfor er det fantastisk at kunstig intelligens kommer oss til unnsetning! sier Janssen med stor entusiasme.

Fremtiden for flere? Foto: Owen Beard, Unsplash.

Har dere ikke hatt noen problemer i driften, uten bruk av mennesker?

– Det var en dag jeg skulle innom kontoret for å bare sjekke at ikke det sto på noe unødvendig lys. Da hørte jeg plutselig at det ble spilt musikk på full guffe! Da kvapp jeg litt, men skjønte fort at det var en bug i systemet som gjorde til at den ene chatboten spilte musikk, ler Janssen.

– Da trodde jeg at nå hadde robotene tatt over kontoret!

Janssen og ADUD ser positivt på fremtiden.

– Neste steg blir nok å automatisere resten av jobbene, slik at ADUD kun drives av maskiner. På den måten sparer vi ytterligere kostnader, og besvarer henvendelser raskt og effektivt for kunden, sier Janssen.

– Og litt frem i tid blir det nok å ha selvstyrte utleiebiler, slik at kunden får en ekstra god og sømløs kundereise.

Hva med det sosiale på jobb? Er dere noen flere mennesker igjen i selskapet?

– På det nåværende tidspunkt er det egentlig bare meg og en som heter Adam. Han har ansvar for å sjekke at alt av utstyr, reisedestinasjoner og at alle bilene fungerer, mens jeg tar meg av alt det teknologiske og sjekker at systemene er oppe og går. Men til slutt må nok vi også gå, og da er det nok bare roboter igjen. forteller Janssen.

– Kundene har faktisk sagt at de liker denne løsningen mye bedre, fordi de kan slippe å forholde seg til mennesker og kunne svare akkurat slik de vil uten å kunne såre noen. De er storfornøyde, i likhet med oss, avslutter Janssen fra ADUD.