Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke. Foto: Virke
Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke. Foto: Virke

– Hytten er fortsatt mest populær i påsken

4 av 10 planlegger påskeferie, og blant disse skal over halvparten tilbringe ferien på privat hytte i Norge. 14 prosent blant de som skal ha påskeferie planlegger utenlandsferie viser Virkes nye reisepulsundersøkelse, som ble tilsendt til Kundeserviceavisen. – I år blir det endelig påske uten restriksjoner, sier Maria Østerhus Lobo, leder for politikk og kommunikasjon i Virke.

Påsken er tradisjon for mange og da er det hyttetur med familie og venner som står øverst på listen, sier leder for politikk og kommunikasjon i Virke, Maria Østerhus Lobo.

Påsken har i de siste to årene vært preget av restriksjoner grunnet korona, som blant annet har rammet lokalt reiseliv, skriver Virke i rapporten.

– I år blir det endelig en påske uten restriksjoner. Det er gledelig nytt og vi forventer at folk kommer til å bruke tilbudene på vinterdestinasjonene og det lokale reiselivet, sier Østerhus Lobo.

Foto: Virke, reisepuls-rapport

Ikke bare hytteliv

Hele 44% svarte i undersøkelsen at de planlegger påskeferie i 2022.

Det varierer hvor feriene tilbringes i 2022, men blant dem som skal ha påskeferie, er det mange som tilbringer den på privat hytte.

Likevel er det ikke alle som skal sitte i hytteveggen. 14 prosent av de som skal ha påskeferie tilbringer den i utlandet.

– Ikke alle velger hyttetur i påsken. En god del benytter anledningen til å endelig reise utenlands og mange turoperatører melder om fullbookede turer. Det er Spania, Sverige og Danmark som er de mest populære destinasjonene, sier Østerhus Lobo.

Formålet med feriene varierer også noe, men det å tilbringe tid med venner og familie som fremheves av mange, spesielt blant de som planlegger henholdsvis påskeferie og sommerferie i 2022, sier Virke i rapporten.

Mange peker også på aktiviteter som fotturer, ski, sykling og lignende.

Østerhus Lobo skal selv gå på ski på Hardangervidda, og kose seg med god mat og drikke.

Reiselysten er stor i 2022

Reisepulsundersøkelsen viser nesten 8 av 10 (77 prosent) skal på sommerferie og blant disse skal 42 prosent til utlandet.

– Etter to år med Norgesferier er det mange som nå planlegger å reise utenlands i ferien. Det er uten tvil Danmark, Spania og Sverige som er de mest populære destinasjonene for oss nordmenn, sier Maria Østerhus Lobo.

Hele 82 prosent oppgir at de vil dra på helgeturer i år. Helgene tilbringes på hotell, campingplasser, på besøk hos venner og familie eller private hytter i Norge og i utlandet.

– I år ser vi at mange planlegger helgeturer sammen med venner og familie. I tillegg til helgeturer i Norge, er det mange som tar turen til Danmark, Sverige eller Storbritannia, sier Østerhus Lobo.

75% mener at politisk stabilitet og trygghet på destinasjon i stor grad vil være styrende for valg av reiseprodukt eller destinasjon i 2022, sier Virke i rapport som ble tilsendt Kundeserviceavisen.

Formålet til de fleste i sommerferien (75%), er i all hovedsak å være sammen med familie og venner. De fleste peker på rekreasjon, soling og bading, i tillegg til å nyte mat, oppleve nye steder og ha drikke- og restaurantopplevelser.

Det er med andre ord ingen tvil om at reiselysten er tilbake blant nordmenn, etter to år med restriksjoner!

Informasjon om undersøkelsen

Kartlegger reiseplaner blant nordmenn i 2022. Gjennomført av Opinion for Virke. Webundersøkelse blant befolkningsrepresentativ utvalg i alderen over 18 år.
Gjennomført i perioden 15.-22. mars 2022 og har totalt 501 respondenter deltatt i undersøkelsen.
(Virke)