Helthjem-sjef Anders Lunde Angen og Wolt-sjef Elisabeth Stenersen, lanserer ny fellestjeneste i midten av juni.
Helthjem-sjef Anders Lunde Angen og Wolt-sjef Elisabeth Stenersen, lanserer ny fellestjeneste i midten av juni. FOTO: Endre Igland

Wolt og Helthjem går sammen for å levere varer i ekspressfart: – Vi vil gjøre gjenbruk attraktivt

Wolt og Helthjem har nå gått sammen, for å gjøre det enklere for kunder å kjøpe brukt – og kunne få det levert hjem på døren eller levert til en ny eier på 30 minutter. – Målet er å gjøre gjenbruk enda enklere og mer tilgjengelig for folk, forteller Daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen.

 

Det har vært en stor vekst i netthandel de siste årene, og det har vært en trend å benytte seg av muligheten til å få varene levert hjem på døren.

Særlig har denne trenden økt innenfor brukte og varer og gjenbruk, for eksempel gjennom Finn.no og gjenbruksappen Tise.

– Dette samarbeidet er stort og unikt, sier Kommunikasjonssjef i Wolt, Jeanett Søly.

Imøtekomme kundenes ønsker

– Vi ønsker å utfordre de tradisjonelle strukturene og gi kunden flere og bedre valg. Det handler om å gjøre ting enklere for kundene og samtidig å kunne levere oftere og enda raskere, sier Angen.

Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem. FOTO: Fotograf Ingar Sorensen

Det har vært en vekst i etterspørsel etter frakt av brukte varer fra dør til dør mellom privatpersoner. Denne tjenesten, også kalt C2C, ble startet av Helthjem i 2018.

Samarbeid med andre aktører gir bedre og bredere løsninger

For å følge opp denne utviklingen, så har Helthjem og Wolt nå gått sammen for å kunne tilby ekspresslevering til kundene.

Vi tror på samarbeid med andre aktører, da dette gir våre kunder tilgang til bedre og bredere løsninger, forteller Angen.

Ekspressleveringen vil fungere på samme måte som når du bestiller vanlig pakkelevering på Helthjem.no, men det er Wolts budpartnere som leverer pakken og sporing.

– Dette samarbeidet er stort og unikt, og Helthjem er en god partner. Vi ser fram til å lansere tjenesten nå i løpet av juni. Wolt er ikke lenger bare matlevering – men satser på å bli både appen for alle behov og leveringspartneren for alle som trenger det, sier Jeanett Søly, kommunikasjonssjef i Wolt.

Jeanett Søly, Kommunikasjonssjef i Wolt. FOTO: Wolt

Penger spart, penger tjent

Hva betyr dette samarbeidet for Helthjem som bedrift?
– Vi satser tungt på sirkulærøkonomi, og dette er et av flere viktige grep vi gjør for å gjøre sirkulærhandel enklere for folk. Vi jobber kontinuerlig med nye innovative løsninger, og jobber med tiltak for å nå målene om en best mulig bærekraftig utvikling, sier Daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen.
Folk ønsker å spare penger og være mer miljøvennlig
– Over 90 % av de som allerede bruker vår C2C-tjeneste (levering mellom privatpersoner) bruker den til å kjøpe og selge brukt, og vi ser at folk ønsker å handle brukt for både å spare penger og leve mer miljøvennlig, legger han til.

Dette er noe Wolt sier seg enig i.

– Vi tror dette samarbeidet vil gjør det mer attraktivt å tenke gjenbruk heller enn å kjøpe nytt, da leveringstiden før du får gjenstanden du har kjøpt kortes ned betraktelig. Leveringstid reduseres fra 2-5 dager til 30 minutter.

Det er Wolt som er førstelinje –support til kundene.

– Dette blant annet fordi vi kan nå ut til budpartnerne som gjør leveringen. Historisk har mangel på smidig, enkel og rask levering vært en terskel. Med denne løsningen kan du i prinsippet sitte i parken, bestille en iPhone på FINN og få den på 30 minutter. Det er helt unikt, sier Søly.

Faktaboks

Om Helthjem:
Helthjem representerer et landsdekkende nettverk av bud, som daglig leverer over 1,3 millioner aviser, magasiner, pakker og mat over hele landet. Helthjem er eneste distributør som henter og leverer hjem før frokost, både hverdag og helg, over hele landet.

Om Wolt:
Wolt er et Helsinki-basert teknologiselskap som gjør det enkelt å oppdage og bestille fra de beste restaurantene, lokale butikker og dagligvarer, og få det levert der du er. For å muliggjøre dette utvikler Wolt tekniske løsninger for alt fra logistikk, retail software og betalingsløsninger til drift av dagligvarebutikk, så som Wolt Market. Wolt ble etablert i 2014 og kjøpt opp av DoorDash i 2022. DoorDash er til stede i 27 land, av disse er det Wolt som operer i 23 av landene.