Thomas Bendiksen Dahlberg, toastmaster og bryllupsplanlegger fra Bergen.
Thomas Bendiksen Dahlberg, toastmaster og bryllupsplanlegger fra Bergen. FOTO: Ole Kristian Olsen

Thomas er en travel bryllupsplanlegger og toastmaster: – Man må gi 300% service

Tyggis-selger, sirkusartist, barsjef, salg og markedsføring. Yrkene Thomas Bendiksen Dahlberg har vært innom, er mange. Et familiebryllup satte fart i karrieren som toastmaster. Nå jobber han som bryllupsplanlegger, toastmaster, eventorganisator og som redaktør for bryllupsnettsider. Han er også gründer, styreleder og daglig leder. Er det én ting han har, så er det lidenskap for bryllup. – Jeg var ofte toastmaster i helgene, mens alle andre var på byen.

Tar jobben med hjem

– Jeg fant lidenskap i det å være toastmaster, i det ene bryllupet etter det andre. Det har utviklet seg gradvis, og da mulighetene med å starte opp en større karriere innenfor bryllup kom, så måtte jeg smi mens jernet var varmt, forteller Dahlberg fra Bergen.

Men i 2020 var det stopp.

– Alt av reiser, store forsamlinger og arrangementer ble umulig. Da vurderte jeg å begynne med noe annet. Nå er det heldigvis travle dager og full rulle med bryllup. Det har vært en oppsving i alle som skal gifte seg, sier han.

Man blir en del av familien man er sammen med

Det er ingen grenser i serviceinnstillingen til Dahlberg.

Ekte lidenskap har et navn: Thomas Bendiksen Dahlberg. FOTO: Frost Studio

– Det handler om å yte service, og ta oppgaven seriøst 300%. Uansett om du er servitør, toastmaster eller fotograf: alle har en like viktig rolle. Jeg forsøker å være hele tiden, og svare så fort jeg kan. Man må yte maks, og se detaljene ingen andre ser, sier Dahlberg.

– Det er full fest hver gang, og man blir en del av familien. Med over 121 bryllup bak meg så har jeg fått en stor familie, sier han lattermildt.

Kun fantasien som setter grenser

Dahlberg gjør det han kan for at brudeparet skal få det bryllupet de måtte ønske seg.

– Fantasien er ustanselig! Noen vil ha bryllup i utlandet, for eksempel Kroatia eller Ungarn. Andre vil ha 3-retters, kirkegulv og mer standard bryllup, sier Dahlberg.

Noen ganger må man legge frem harde fakta, dersom noen tror at bryllup er billig.

– Da er det viktig at man lander på jorden igjen, ellers kommer vi ingensteds. Men vi gjør alt vi kan for at det blir suksess. Før hadde jeg spørreundersøkelser og målinger på tilfredshet. Nå går det på referanser og rykte, sier Dahlberg.

Det er viktig å alltid yte det lille ekstra

Dahlberg ønsker ikke se på noe som et problem, men en utfordring.

– Alt kan skje, men må ta det på strak arm. Man må gi det lille ekstra, uansett hva det er. Ikke bare være på topp – men gå forbi toppen, sier han.

– Rollen som toastmaster er viktig. Det er en stor oppgave, som mange er redd for. Det er mye forarbeid, for man kjenner ikke menneskene fra før. Man skal sørge for god stemning, introdusere taler og at alle kommer trygt ut på dansegulvet. Klarer jeg det, er dagen min ferdig, legger han til.

Det er mye å holde styr på, når man skal være toastmaster i et bryllup. FOTO: Lene Fossdal

Ingen tilfeldigheter

Man skulle tro at mye går galt når man planlegger bryllup for andre, men Dahlberg har erfart at gode planer og tydelig dialog er nøkkelen.

– Vi jobber ekstremt mye for å få frem alle detaljer. Her utelater vi ingenting til tilfeldighetene. Alt er skrevet i stein og notert i Excel. Vi kan få rundt 300 forespørsler i året, og da er det viktig å ha kontroll. Ting kan jo skje, for eksempel hvis selskapslokalet får vannlekkasje, men da er ikke det vår feil, sier han.

Jeg går fra det ene bryllupet til det andre, og må gi like mye av meg selv

– Bryllupet skal være fin og god opplevelse for livet. Jeg tar ansvaret for de små detaljene, som at porten stenger klokken 22 på en lokal vei i Italia der bryllupet skal være. Da er det dumt, hvis jeg ikke har fått med meg dette, ler Dahlberg.

Derfor vil du ikke se Dahlberg på latsiden med en drink i hånden i sommer.

– Jeg går fra det ene bryllupet til det andre. Man gir 100% i et bryllup, så går man til null – og raskt tilbake til 100% igjen i neste bryllup, avslutter Dahlberg.