IMG_7875
FOTO: MENY

Marius Thorne blir regionssjef i MENY

Marius Thorne (44) tiltrer 1. august som regionssjef i MENY med ansvar for butikkene i Oslo, Akershus og Østfold. Han blir ansvarlig for 67 butikker og mange av de største dagligvarebutikkene i Norge.

Thorne, som ble butikksjef i MENY allerede i 2002 og driftssjef i 2016, tar over rollen etter Jørn Aannestad, som går av med pensjon etter flere tiår med god innsats i norsk dagligvare.

– Marius er gjennomføringssterk, tenker helhetlig og kan butikkdrift. I tillegg er han entusiastisk med sterke lederegenskaper og stor salgsglede. Han er rett person inn i en krevende nøkkelrolle i MENY, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.Flesteparten av MENY-butikkene med over 200 millioner kroner i omsetning er i porteføljen til Thorne: MENY CC Vest, MENY Bryn, MENY Røa, MENY Høvik, MENY Ski Storsenter, MENY Bjølsen, MENY Fornebu, MENY Ringnes Park, MENY Tveita og Jacobs på Holtet.Flere av butikkene var også inne på topp-ti-lista over butikker med størst vekst i MENY i fjor: MENY Lillo Gård, MENY Åråsen, MENY Tveita og MENY Mosseporten.

Hele familien i dagligvare og salg– Jeg synes butikkdrift er veldig gøy. Jeg liker samholdet og kulturen vi klarer å skape i butikkene, og hvordan vi klarer å skape karrieremuligheter for mange, sier Thorne som fikk sin første jobb i bransjen ved en tilfeldighet da storebror ordnet et intervju etter endt Befalskole i 1998. Alle hans fem søsken har også jobbet i MENY, og lillebror Christer Thorne er nå butikksjef hos MENY CC Vest.

– Vi har nok fått salgs- og servicekultur inn med morsmelka. Moren min drev klesbutikk i hjembyen vår i Arendal, sier Thorne.Motpol til lavprisMENY har i dag 186 butikker og en markedsandel på ca. 10,5 prosent.
– Vi skal være en motpol til lavpris- og smalsortimentsbutikker. For oss handler det om stort utvalg, masse ferskvarer, lokalmat, matglede og god kvalitet og service. Skal vi få til det, trenger vi ansatte som er uredde og har stor lidenskap for mat og MENY, sier Kjuus.