Silje Kathrine Osuldsen.
Silje Kathrine Osuldsen. FOTO: Privat

– Man må ikke gi opp, selv om man får avslag

Silje Kathrine Osuldsen søkte på en jobb innenfor kundeservice, og etter flere intervjurunder fikk hun dessverre avslag. Men dette stoppet ikke Osuldsen fra å prøve igjen. Hun ble bare mer motivert. Hun la ut et innlegg på LinkedIn for å fortelle om avslaget, som i skrivende stund har fått over 15 300 likes, over 475 kommentarer og over 75 delinger. – Jeg har fått så mange hyggelige og oppmuntrende meldinger. Man må bare ikke gi opp, sier hun.

Hvorfor valgte du å gå ut offentlig, og fortelle om at du ikke fikk jobben?

– Jeg tenkte at dette er jo noe de aller fleste opplever opptil flere ganger, og det er lett å bli lei og tenke at man aldri kommer til å lykkes. Innlegget var ment som en oppmuntring både til meg selv og alle andre som opplever å få avslag, forteller Osuldsen.

Hvor viktig er det å fortelle om de gangene det ikke går veien man ønsker?

– Jeg tror det er kjempeviktig! Å søke jobb er en hard prosess. Man legger ned mye tid og arbeid i det, og da kan det være tøft å få avslag.

Silje Kathrine Osuldsen drives fremover, til tross for avslag på intervju. FOTO: Privat

Hvordan klarte du å ta et avslag så bra, og hva er det som driver deg videre?

– Jeg har vært igjennom dette tidligere. Har søkt mange jobber og fått avslag, frem til jeg fikk den jobben jeg har nå. Man må bare ikke gi opp. Intervjuer kan være vanskelige, men som med alt annet, så blir man bedre for hver gang man gjør det.

Du blir bedre for hver gang 

Hva lærte du under søknadsprosessen?

– At man ikke skal frykte mange tester og intervjurunder. Man har ingenting å tape på å søke. Selv om man mangler relevant erfaring så kan man stille sterkt og få jobben, om man klarer å få det frem i ansettelsesprosessen.

Har du fått mange tilbakemeldinger etter at du la ut innlegget på LinkedIn? 

– Det har vært en helt enorm respons! Jeg har fått så mange hyggelige og oppmuntrende meldinger! Jeg har nettopp registrert meg, men har virkelig fått opp øynene for mulighetene som LinkedIn kan gi meg, sier Osuldsen.

Skjermbilde av innlegget til Silje Kathrine Osuldsen. FOTO: LinkedIn


Du skriver at du trives med salg og kundeservice. Hva er grunnen til at du ønsker denne yrkesveien?

– Det er mange interessante bedrifter man kan jobbe for, og det er klart at det er veldig fint med en 8-16 jobb, spesielt når man har små barn. Så liker jeg å hjelpe andre med å finne riktige produkter og løsninger, forklarer Osuldsen.

Jeg fikk helt enorm respons etter innlegget på LinkedIn

Hva motiverer deg i hverdagen?

– Jeg motiveres av å ha en jobb som gir meg en god lønn som er til å leve av, et godt arbeidsmiljø med gode kolleger, og mulighet for personlig utvikling, sier Osuldsen.

Hva er veien din videre nå, har noe endret seg i livet ditt etter du la ut innlegget på LinkedIn?

– Jeg har fortsatt en deltidsjobb som helsefagarbeider. Men jeg har fått mange hyggelige meldinger og tilbud, så får vi se om det leder til en ny jobb i fremtiden.

Hvis du skulle kommet med noen råd til noen som ønsker seg en jobb, men som akkurat ikke strekker til, hva kunne det vært? 

– Prøv å finn en måte å skille deg ut på i mengden, så øker du sjansen for at en arbeidsgiver blir interessert i deg, sier Osuldsen avslutningsvis.

Prøv å finne en måte å skille deg ut i mengden