ckx9fnkfir5xbchetwxx
FOTO: MENY

– Fagkompetanse er viktig for vår service

MENY kapret hele 5 av 8 finaleplasser i NM i sjømathandel. Det ble klart etter kvalifiseringen i Oslo i juni. Norgesmesterskapet er en viktig del av MENYs satsing på matfaglig kompetanse.

Etter ukevis med trening og terping kunne fem matarbeidere fra MENY puste lettet ut, etter å ha kvalifisert seg til NM-finalen i sjømathandel som går av stabelen under Yrkes-NM World Skills i Kristiansand 27. til 29. september.

Detter er en fagkonkurransen for de som jobber med detaljsalg av sjømatprodukter.

– Vi er opptatt av å ha fagkompetanse i butikk, det er del av det å yte god service hos oss, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i MENY.

Krever mye

– Å delta krever enormt mye. Konkurransen stiller høye krav til praktisk og teoretisk kunnskap. Å gjøre det bra i NM er en viktig del av MENYs satsing på fagkompetanse, Sissel Myran, ansvarlig for lærling-oppfølging i MENY.

Sissel Myran, ansvarlig for lærling-oppfølging i MENY. FOTO: MENY

– Matarbeiderne våre har gjort en fantastisk jobb. De er gode ambassadører for faget og fremmer det på en uvurderlig måte. Vi er stolte av at vi har tatt hele fem av åtte finaleplasser og at vi hadde hele 14 deltakere med, legger hun til.

Kvalifiseringen i juni bestod av fire deloppgaver, og deltakerne fikk en poengsum for hver deloppgave. Deltakerne med høyest totalsum kvalifiserte seg til NM-finalen i september.

De fire delene var varemottak, håndskjæring, servere innovative fiskeretter for barn og eksponering av sjømat i disk.

La kundene utforske havet

Malin Lindal Olaussen (27) fra Arendal, som jobber hos MENY Røa, fikk høyest poengsum i kvalifiseringen.

Malin Lindal Olaussen (27) fra Arendal, som jobber hos MENY Røa, fikk høyest poengsum i kvalifiseringen. FOTO: MENY

– Det er skikkelig gøy å få lov til å fremme faget på denne måten! Jeg er lidenskapelig opptatt av norsk sjømatnæring og matlaging. Med en mastergrad i marinebiologi og jobb som fiskeansvarlig hos MENY Røa har jeg kunnskap om fiskens reise fra hav til tallerken, noe jeg håper kundene setter pris på, sier Malin Lindal Olaussen.

Finalistene ser frem fem til å jobbe mot en god plassering under finalen i september, og ikke minst hjelpe kundene sine med å utforske havets fristelser.

Som MENY sier selv: «MENYs lidenskap er gode matopplevelser.»

Årets 8 finalister

Malin Lindal Olaussen (fra Arendal), MENY Røa

Christian Holt Clasen (fra Oslo), MENY Gystadmarka

Jonas Bjørgaas Rogne (fra Jessheim), MENY Gystadmarka.

Tom André Raa Bostad, Gutta fra havet/Strandsonen

Hedda Leversen Larsen, Fisketorget Stavanger

Casandra Perkins, Coop Mega Metro

Linda Helen Johansen (fra Odalen), MENY Skedsmo Senter

Mimon Kandouch (fra Drøbak, MENY Drøbak City

Fakta om NM i Sjømathandel

· NM arrangeres av sjømatbedriftene.

· I kvalifiseringen deltok 28 stykker, hvorav hele 8 var fra MENY

· Finalen er under Yrkes-NM World Skills i Kristiansand 27. til 29. september

· I finalen blir de tre beste premiert. Vinneren kåres til årets norgesmester

· Finalistene skal på konkurransedagen bli målt i fire kategorier:

o Varemottak med råvarekunnskap og kvalitetsvurdering

o Håndskjæring og konkurranser på tid

o Produksjon av produkter for salg

o Legging av fiskedisk