Patrick Kristiansen, ansatt i Sbanken.
Patrick Kristiansen, ansatt i Sbanken. FOTO: Privat

Bobler i glasset, stemning og motivasjon – Sbanken feiret storslått etter tiårets beste kundeservice

Sbanken vant prisen for tiårets beste kundeservice under Kundeservicedagene i juni. – Hemmeligheten er folkene, og det vi får til sammen. Vi ansetter de som vil jobbe hos oss fordi de elsker å snakke med kundene, sier leder for kundeservice i Sbanken, Gro Heidi Skarstein. Kundeserviceavisen har tatt en prat med 3 engasjerte ansatte i Sbanken for å få høre mer om festene, motivasjon og hvordan det har vært i etterkant.

Therese Rindal

Therese Rindal, ansatt i Fagressurs Finans, Sbanken ASA. FOTO: Privat

Hvordan var det å få vite at Sbanken vant tiårets beste kundeservice?

– Det var selvfølgelig veldig stas! Vi var spente på hvem som kom til å stikke av med seieren, med to andre gode kandidater som også var nominert. Å få anerkjennelse for den jobben vi gjør hver eneste dag setter vi enormt stor pris på. Vi digger å snakke med kundene våre, så det å få en bekreftelse på at de også digger å snakke med oss er jo kjempegøy.

Har det blitt mye fest og god stemning? Kan du fortelle litt om feiringen fra din side?

– Vi var så heldige at vi fikk dra en stor gjeng til Oslo for å delta på selve prisutdelingen. Da vi plutselig satt med to priser i fanget, måtte vi selvfølgelig slenge oss rundt å feire. Glassene ble fylt opp med bobler og stemningen var på topp resten av kvelden, sier Therese.

– Selve feiringen tok vi likevel i Bergen et par dager senere med hele kundesenteret vårt. Det var utrolig gøy at hele kundesenteret fikk feiret prisene sammen. Leder for kundeservice og teamlederne hadde lagt alt til rette for en storslått feiring med deilig mat, noe godt i glasset, musikk og feiring til langt på natt. Stemning var ekstra god, og det ble en fin kveld hvor vi fikk feiret oss selv, teamene, kundene våre og alt vi har oppnådd siste årene sammen.

Hvordan jobber du for å yte god kundeservice? Blir du mer motivert av en slik pris?

– Det å yte god kundeservice handler om å forstå kundens behov, tilegne seg kunnskap som kommer kunden til gode og utfordre på vegne av kunden. Dette har jeg fokus på hver dag, nettopp fordi kunden er i fokus. Hver eneste kunde er forskjellig og har ulikt behov, så det handler om å forstå dette behovet og finne en løsning som passer akkurat den kunden man snakker med. Personlig tror jeg dette er oppskriften på god kundeservice og grunnen til at vi vant prisen, sier Therese.

– I tillegg har vi det gøy på jobb hver dag, og det smitter tilbake på kundene vi snakker med. Selv om de ikke kan se oss smile i andre enden av telefonrøret, kan de høre det. Vi blir ikke å hvile fordi vi har vunnet denne prisen. Vi vet at vi må fortsette å tilpasse oss og utfordre for at vi skal opprettholde den beste kundeservicen, men vi er mer motiverte enn noen gang nå.

Har dere fått noen tilbakemeldinger fra kunder som kontakter dere?

– Jeg har snakket med både eksisterende og nye kunder som har fått med seg at vi vant pris. Eksisterende kunder gratulerer oss og nye ønsker å bli kunde i banken med den beste kundeservicen. Det er kjempestas! sier Therese.

– Å vinne en slik pris betyr mye for alle i banken som hver dag står på for kundene våre. Selv er jeg kjempefornøyd for at jeg hver dag får komme på jobb og jobbe med så dyktige kolleger, som alltid strekker seg det de kan for kundene. Jeg er stolt over hva banken, og ikke minst mine kolleger på kundesenteret får til sammen.

Patrick Kristiansen

Patrick Kristiansen, ansatt i Sbanken. FOTO: Privat

Hvordan var det å få vite at Sbanken vant tiårets beste kundeservice?

– Det var utrolig kjekt og jeg ble jo selvfølgelig glad, selv om jeg ikke har vært med banken i alle årene som teller mot denne prisen. Den kvelden gikk vi ikke kun hjem med 1 pris heller, men 2. Vi vant altså beste kundeservice 2021 i tillegg. Det å være en del av avdelingen som har vært best i så mange år, er jo noe man føler på og ønsker være en del av.

Har det blitt mye fest og god stemning? Kan du fortelle litt om feiringen fra din side?

– Vi dro dit vitende at Sbanken er på pallen, men ikke hvor på pallen. Feiringen fra meg og de jeg dro med, var nesten en 3 dagers. Vi startet feiringen på vei til utdelingen, og feiringen ble større og større for hver pris vi vant. Det var my god mat og drikke der og et helt fantastisk show med Else, men for min del var jeg i seng tidligere enn andre, sier Patrick.

– Tilbake i Bergen stod det ytterlig to fester den kommende helgen for Sbanken, både hele banken samlet og en med bare kundesenteret. Så jeg har feiret sammen med de som har vært på å få dette til, men det gikk hardest på lørdag sammen med kundesenteret, da kvelden avsluttet sent i Bergen sentrum med en god gjeng.

Hva betyr det å vinne en slik pris, når man jobber hardt hver dag på kundesenteret? Hvordan var det å gå tilbake på jobb etter kåringen?

– Det å vinne en pris for en jobb du gjør hver dag, forteller meg at det jeg gjør virker, og settes pris på av de du gjør jobben for – altså kundene. Å komme tilbake møtte på gratulasjoner fra andre avdelinger i banken, men beste var å komme tilbake til avdelingen som har gjort dette mulig, og vite at fremover jobber jeg med de som er best på sitt område i Norge.

Hvordan jobber du for å yte god kundeservice? Blir du mer motivert av en slik pris?

– Jeg er innstilt på å løse kundens problem på en god måte og møte alle som kontakter oss likt, samtidig jobber jeg slik at kunden kanskje ikke trenger meg neste gang. For at dette er mulig, må jeg takke de andre avdelingene i banken, både for arbeidet de gjør og informasjonen vi får, slik at jeg kan svare kunde best mulige og raskt, forteller Patrick.

– Selvfølgelig blir jeg motivert av å vinne og jeg kunne ikke tenke meg noen bedre å vinne med en denne banken, dette kundesenteret.  Det motiverer meg til å fortsette å jobbe for de som synes vi er best, altså kunden, slik at dette kundesenteret kan regjere på topp de kommende årene.

Har dere fått noen tilbakemeldinger fra kunder som kontakter dere?

– Jeg har dessverre ikke fått noe tilbakemeldinger på at vi vant, men jeg vil tro at noen av mine kollegaer kan ha fått det. Jeg får ofte tilbakemeldinger fra kunder både i form av talemeldinger lagt igjen, eller i selve samtalen, eller at noen faktisk har sendt oss e-post i ettertid og takket for det jeg har hjulpet med. På sosiale medier har vi fått massevis av gratulasjoner om prisen og dette setter vi pris på!

Cecilie Småge

Cecilie Småge, ansatt i Sbanken. FOTO: Privat

Hvordan var det å få vite at Sbanken vant tiårets beste kundeservice?

– Utrolig gøy! Vi ble utrolig glad, og ikke minst takknemlig overfor kundene våre som har stemt oss frem. Vi håpet jo selvfølgelig på at vi skulle vinne den, men vi hadde tøff konkurranse i de andre nominerte.

Har det blitt mye fest og god stemning? Kan du fortelle litt om feiringen fra din side?

– Det ble jo en liten forlengelse av festen etter prisutdelingen og middagen. Vi var nok for høyt oppe til å avslutte kvelden tidlig. Men vi skulle tilbake til Bergen og på jobb tidlig dagen etter, så vi måtte begrense det litt, sier Cecilie.

– Hele Kundeservice hadde tilfeldigvis sommerfest få dager etter prisutdelingen, så det ble en felles feiring med god mat og god drikke for hele avdelingen da.

Hva betyr det å vinne en slik pris, når man jobber hardt hver dag på kundesenteret? Hvordan var det å gå tilbake på jobb etter kåringen?

– Kjekt å komme på jobb dagen etter med to priser i kofferten! Det betyr selvfølgelig mye for oss å vinne en slik pris, det er et bevis på at den jobben vi gjør hver dag blir satt stor pris på av kundene våre. Uten kundene våre hadde vi ikke hatt den jobben vi har, så det gir jo et ekstra kick videre til å gi enda bedre kundeservice.

Hvordan jobber du for å yte god kundeservice? Blir du mer motivert av en slik pris?

– Jeg har arbeidet med kundeservice i en del år, og trives utrolig godt med det. I møte med kunden er det viktig å vise engasjement og oppriktig interesse for kunden, i tillegg til å ha en vilje og evne til å løse de problemer som dukker opp underveis, sier Cecilie.

– Jeg trenger i utgangspunktet ikke en pris for å få motivasjon til å yte god service, men det er jo en fin belønning for den jobben vi allerede har gjort – og bidrar videre til et ønske om å gjøre det bedre i fremtiden.