Birgitte Engebretsen er utnevnt som ny leder av Telenor Norge.
Birgitte Engebretsen er utnevnt som ny leder av Telenor Norge. FOTO: Martin Fjellanger Telenor

Ny leder for Telenor Norge: – Det er en stor ære

Birgitte Engebretsen er utnevnt som ny leder av Telenor Norge. Dette skjer i tillegg til flere endringer i ledelsen i Telenor. Gjennom lederskiftene ønsker Telenor å styrke selskapet, for å kunne hjelpe kundene å møte fremtiden.

Engebretsen går inn i den nye lederstillingen 1. september.

– Birgitte har den kompetansen og de erfaringene som skal til for å skape fremtidens Telenor Norge, sier Petter-Børre Furberg, nåværende leder for Telenor Norge.

Et stort samfunnsansvar

Kommunikasjonsdirektør i Telenor forteller at det er det travle dager for Engebretsen. Det har vært stor mediedekning rundt nyhetene om lederskiftene.

– Lederskiftene skjer som konsekvens av at Telenor gjennomfører endringer for å styrke regionene i Norden og Asia, sier Telenor.

– Birgitte har lang erfaring innen IT og forretningsmarkedet, og har som leder av Bedriftsdivisjonen vår vist at hun har høy forståelse for kundenes behov, evner å sette retning, og har et sterkt driv for å vinne som team, sier Petter-Børre Furberg.

Birgitte Engebretsen selv ser på jobben som en stor mulighet.

– Det er en stor ære å få lede Telenor Norge. Vi står midt oppe i tidenes moderniseringsløp med utallige muligheter og utfordringer. Vi bygger nett i verdensklasse, utvikler tjenester som virkelig utgjør en forskjell, og skal skape suverene kundeopplevelser, sier Engebretsen.

– Samtidig hviler det et stor samfunnsansvar på oss for å knytte kundene til det som betyr mest for dem, legger hun til.

Birgitte Engebretsen startet i Telenor Norge i januar 2020, før dette kom hun fra Telenors datterselskap Telenor Inpli AS (tidligere Datametrix) hvor hun var leder for Salg & Business Area Norge. FOTO: Martin Fjellanger

Sammen for fremtiden

Digitaliseringen forandrer livene til folk, og endringene som nå gjøres skal gi mer verdi til Telenors kunder og hjelpe dem å møte både nye utfordringer og muligheter, forteller Telenor i pressemeldingen.

– Jeg er takknemlig for tilliten jeg blir vist og ser frem til muligheten for å lede et av Norges mest spennende selskaper. Sammen med utrolig kompetente kollegaer, skal vi bygge Telenor for fremtiden og fortsette å skape mer verdi for kundene, sier Engebretsen.

Hun vektlegger særlig tre områder for å skape verdi for kundene:

– For det første skal Telenor tilby de beste nytte-, sikkerhets- og underholdningstjenestene, videre skal mer smidige arbeidsmåter sikre at vi dekker kundebehovene enda bedre, og sist, men ikke minst, skal kundereisene bli langt bedre og enhetlige, sier Engebretsen.

– Vi har et stort vekstpotensial innen områder som sikkerhet, 5G, IoT og fiber. Derfor vil vi fortsette å skape verdi for kundene våre ved å utvikle flere relevante sikkerhetstjenester for både privat- og bedriftsmarkedet, samtidig som vi posisjonerer oss for de neste utviklingsfasene innen 5G. Trådløst bredbånd og private 5G-nett er bare starten, legger hun til avslutningsvis til Kundeserviceavisen.


Følgende kommer også frem i pressemeldingen om endringene:
Telenor Norge gjør nå også andre endringer i ledelsen. Nåværende teknologidirektør, Ingeborg Øfsthus, får samme tittel i Telenor Norden, mens Christer Eneroth blir hennes etterfølger i Telenor Norge. Torbjørn Hulbak skal fungere som leder for Bedriftsdivisjonen.

Videre går Telenor Norges finansdirektør Terje Borge over i ny stilling i Telenor Group Treasury, og Knut Giske tar over stafettpinnen fra Borge.

 

Faktaboks

Birgitte Engebretsen (født 1972) startet i Telenor Norge i januar 2020, før dette kom hun fra Telenors datterselskap Telenor Inpli AS (tidligere Datametrix) hvor hun var leder for Salg & Business Area Norge. Birgitte har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i IT, Software og telekombransjen samt erfaring som gründer av flere selskap. Hun er utdannet Bedriftsøkonom fra BI.

Telenor har 3300 medarbeidere fordelt på rundt 20 kontorer i hele Norge, og er en del av Telenor Group, som har virksomhet i ni land. (Telenor)