Daglig leder av Joker Vassøy, Janken Nordbøe, er overveldet over dugnadsånden til kundene.
Daglig leder av Joker Vassøy, Janken Nordbøe, er overveldet over dugnadsånden til kundene. FOTO: Privat

Kundene reddet Joker Vassøy fra høy strømregning. — Jeg er målløs

Joker Vassøy fikk en strømregning på 48 900 kroner. Daglig leder Janken Nordbøe ble fortvilet, og fryktet at butikken skulle gå under denne måneden. Da trådde kundene til.

«Som mange av dere sikkert har sett, så har vi koblet fra en del disker og skap, og slått av en del lys i butikken denne uken. I dag kom fakturaen vi har ventet på med skrekk, og den var verre enn fryktet…. «, starter et innlegg fra Joker Vassøy på Facebook.

Nordbøe fortalte til NRK at strømregningen til butikken ble nesten 40 000 kroner høyere enn fjorårets regning for september.

— Jeg ble rett og slett forbanna. Det går ikke an, sier Nordbøe til NRK.

Men det tok ikke lange stunden før situasjonen tok en ny vending.

Frykten i lokalsamfunnet

— Det vil ødelegge hele samfunnet hvis butikken går dukken, sier en innbygger på Vassøy, Sølve Marie Jørgensen, til Rogalands avis.

Rogalands avis forklarer at for bedrifter hvor minst 3 prosent av omsetningen gikk til strøm første halvdel av 2022, har nå rett på 25 prosent direkte tilskudd.

— Jeg er forvirret og jeg trenger å sette meg mer inn i det, men etter en raskt beregning ser det ut til at jeg akkurat ikke får støtte, sa daglig leder Nordbøe til Rogalands avis.

Skjermbilde av Facebook-innlegget til Joker Vassøy, med strømregningen vedlagt for september FOTO: Skjermbilde av Facebook-innlegget til Joker Vassøy, med strømregningen for september

Hun la ut et fortvilet innlegg på Facebook-siden til butikken, for å dele sin fortvilelse med kundene.

Da satte en av innbyggerne på Vassøy, Ingrid Marie Kalfoss Olsen, i gang en aksjon for å samle inn penger på Spleis:

Skjermbilde av Olsen sin Spleis til Joker Vassøy

— Å gi noe tilbake

Dette tiltaket rørte daglig leder Nordbøe langt inn i hjertet.

— Hva skal jeg si? Jeg er målløs. Det er jo ikke sånn det skal være, men samtidig er det helt fantastisk å bli løftet fram og slått ring om. Det føles veldig godt, sier hun til NRK.

Janken og ansatte ved Joker Vassøy. FOTO: Privat / Joker Vassøy

— Det handler om at det nå er vår tur til å gi noe tilbake til butikken. Vi trenger butikken, men den trenger også oss, sier initiativtaker Olsen til NRK.

Daglig leder Nordbøe forteller også til Kundeserviceavisen at de har fått mye oppmerksomhet i etterkant av nyheten.

— Vi har merket et enormt mediatrøkk, sier hun.

Hun viste også sin takknemlighet til kundene på sosiale medier:

Til tross for enorm hjelp fra kundene denne måneden, så er daglig leder Nordbøe usikker på fremtiden.

— Vi tar en og en strømregning om gangen. Nå har vi fått inn nok penger til å dekke hele regningen denne måneden. Hva som skjer framover, vet jeg ikke. Men vi kan ikke holde på med Spleis resten av året eller tiden vi skal drive her, sier hun til NRK.

Kjøpmannshuset, som Joker hører til, er klar over bekymringen mange butikker har i dag.

— Hvis dette blir en langvarig situasjon, vil det bli vanskelig for mange. Det er utrolig synd. Støtten fra kundene på Vassøy er et eksempel på hvor utrolig viktige nærbutikkene er i et lokalsamfunn, og hvor mye de betyr for folk, sier kommunikasjonssjef i Kjøpmannshuset, Hanne Evensen, til NRK.


Kundeserviceavisen følger opp saken.

 

Faktaboks

Joker er en del av Kjøpmannhuset Norge, som igjen er en del av Norgesgruppen. Joker-kjeden består av rundt 470 butikker i Norge.