Henrik Reigstad vant prisen som Årets unge ledertalent under Ledelseskonferansen i regi av Bergens Næringsråd.
Henrik Reigstad vant prisen som Årets unge ledertalent under Ledelseskonferansen i regi av Bergens Næringsråd. FOTO: Bergen Næringsråd

Henrik (33) er allerede en erfaren leder: — Sammen er vi sterke!

Henrik Reigstad vant prisen for «Årets unge ledertalent 2022» i Bergensregionen, arrangert av Bergens Næringsråd. I en alder av 33 år har han hatt en stor utvikling, og allerede satt sitt preg på Vitek Miljø. — Med hardt arbeid og flinke folk rundt meg, blir selv det umulige mulig! Prisen er en bekreftelse på at jeg er inne på riktig spor, sier Reigstad.

På det meste har Reigstad hatt tre jobber: Daglig leder i Vitek Miljø, CFO i Vestlandsentreprenøren og Direktør i Vitek Danmark.

Da ble døgnet fort utvidet til 32 timer.

— Jeg er på jobb døgnet rundt, året rundt. Som ung leder må jeg hele tiden bevise at jeg er god nok, og hver eneste dag er en eksamen, forteller Reigstad.

Jobben tar aldri slutt

«Han er en inspirasjon for unge ledere med sin unike stå på-evne.», sa juryen om vinneren.

— Det var utrolig gøy å vinne prisen for «Årets unge ledertalent». Det er en stor anerkjennelse av innsatsen teamet har lagt ned. Det var jeg som vant selve prisen, men jeg hadde ikke vunnet uten den uten alle mine gode kollegaer.

Henrik er stolt av sine ansatte og arbeidsplassen de har skapt sammen. FOTO: Audun Nygaard

Reigstad forteller at livet som leder først og fremst er veldig gøy.

En av mine største kvaliteter er nok arbeidskapasiteten min

— Det er givende, men jeg merker også at det er krevende. Løser du én utfordring, så kommer det fire til. Det krever en enorm struktur og kunnskap, og man må ha utholdenhet og vilje til å snu hver eneste stein for å nå målene man har satt seg, sier han.

— Heldigvis liker jeg tempoet og ansvaret. En av de største kvalitetene jeg har er nok min store arbeidskapasitet. Men ingen ledere er gode alene, så jeg er avhengig av alle rundt meg.

Utdanning, fotball og arbeid

— Jeg studerte på NHH, siviløkonom med spesialisering i strategi, ledelse og økonomisk styring. Ved siden av studier jobbet jeg på Fløibanen, og hadde fotballkarriere som kaptein og trener. Jeg tror summen av dette har gitt meg gode forutsetninger for å lykkes som leder, sier Reigstad.

— Jeg jobber aktivt med å tenke utradisjonelt rundt rekruttering. Jeg er mer opptatt av å se etter «karakteren», enn å se på folk sine karakterer. Ulik type kompetanse og ulike typer mennesker utfyller hverandre. Slik tror jeg vi skaper god «vinnerkultur», forklarer Reigstad.

Vi må spille hverandre gode, ved å dele kunnskap og stille krav

I dag er det 43 ansatte i Vitek Miljø i Bergen. Reigstad blir glad når han hører at de gleder seg til å gå på jobb.

— Min hovedoppgave er å legge til rette for at vi har et åpent miljø der vi kan dele kunnskap, spille hverandre gode og samtidig stiller krav til hverandre. Sammen er vi sterke! sier Reigstad.

Henrik satte stor pris på anerkjennelsen av innsatsen sin som leder, under Ledelseskonferansen 2022. FOTO: Norges Handelshøyskole

Knallhardt arbeid videre

— Vi skal levere på kvalitet, troverdighet og tillit i Vitek Miljø. Vi fokuserer mye på at vi skal være tilgjengelig, og en støttespiller, for kundene våre. Derfor har vi alltid noen på vakt, 7 dager i uken, 365 dager i året, Dette er for øvrig også telefonnummeret vårt: 07365, sier Reigstad engasjert.

Reigstad har satt stor pris på ansvaret han har fått som leder.

Det er viktig at vi utvikler oss i takt med bransjen

— Jeg mener at man ikke skal undervurdere det å være ung og relativt nyutdannet. Jeg tror at unge, sultne ledere som virkelig vil noe kan tilføre ny kunnskap, og løfte organisasjoner til et nytt og bedre nivå om de får tillit og støtte.

— Det som er godt nok i dag er ikke er godt nok i morgen, og derfor er det ekstremt viktig å hele tiden fylle på med ny kunnskap i en organisasjon for å sikre «best pratice» og utvikle oss i takt med bransjen og teknologien, avslutter Reigstad.