NY TALENTKLASSE. Her er det nye talentkullet til Circle K: (øverst, f.v.) Lise Tunheim – Circle K Åsedalen, Camilla Kili – Circle K Nenset, Kristian Arnesen – Circle K Nylende, Jeanette Olsen – Circle K Hunstad, Christian Bergseteren – Circle K Minnesund, Anette Jørgensen – Circle K Olav V`s gate og Victoria Granås – Circle K Bagn, (nederst, f.v.) André Strand Sæther – Circle K Sandvika, Anastasia Foglietti-Nordland – Circle K Flaskebekk, Ida Brokhaug – Circle K Rygge, Sandra Marianne Ellila Gaup – Circle K Alta, Annikken Thommesen – Circle K Arkoveien og Simon Myhre Rikardsen – Circle K Breivika.
NY TALENTKLASSE. Her er det nye talentkullet til Circle K: (øverst, f.v.) Lise Tunheim – Circle K Åsedalen, Camilla Kili – Circle K Nenset, Kristian Arnesen – Circle K Nylende, Jeanette Olsen – Circle K Hunstad, Christian Bergseteren – Circle K Minnesund, Anette Jørgensen – Circle K Olav V`s gate og Victoria Granås – Circle K Bagn, (nederst, f.v.) André Strand Sæther – Circle K Sandvika, Anastasia Foglietti-Nordland – Circle K Flaskebekk, Ida Brokhaug – Circle K Rygge, Sandra Marianne Ellila Gaup – Circle K Alta, Annikken Thommesen – Circle K Arkoveien og Simon Myhre Rikardsen – Circle K Breivika. FOTO: Terje Borud

Disse talentene kan være morgendagens ledere

Lekeland, håndverker, butikkselger, servitør og skoleassistent — bakgrunnen er variert for de som er valgt ut til Circle K sitt talentprogram. Talentprogrammet vil ha de beste lederne, som kan drive hverdagen fremover for både stasjon, kunder og ansatte. – Du får rett og slett alle de verktøyene du trenger for å lykkes som leder, forteller Lene Foldvik i Circle K, som er leder programmet.

Satser på fremtiden

– Vi har stor tro på årets talentkull. Her har vi folk som kan ta lederroller både på stasjonene våre og sentralt i selskapet i fremtiden, sier Lene Foldvik i Circle K. Hun har selv gått på talentutdanningen.

I dag leder hun programmet.

Helt tilbake i 2004 grunnla Circle K Norge – som da het Statoil – et talentprogram for å utvikle de aller dyktigste stasjonsmedarbeidere til å bli gode ledere.

Nå er kull nummer 19 med stasjonstalenter i gang med den toårige lederutdanningen.

Nesten 7 av 10 av de som har fullført talentprogrammet de siste 18 årene jobber fremdeles i selskapet, kunne Pressenytt melde i 2021.

Lene Foldvik, leder for talentprogrammet i Circle K. Hun har selv gått på talentutdanningen. FOTO: Privat, LinkedIn

Lovende lederspirer

Talentsjefen mener de 13 utvalgte har alle kvalitetene som skal til for å kunne bli en god leder.

– For å lykkes må du være glad i folk, ha et sterkt engasjement og skjønne rollen din som leder. Du må både ta vare på dine medarbeidere, motivere dem og få dem til å fungere sammen, sier Foldvik.

Gjennom talentprogrammet lærer elevene alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske oppgaver som skal gjennomføres på arbeidsplassen.

– Du får rett og slett alle de verktøyene du trenger for å lykkes som leder. Derfor er programmet vårt svært populært blant stasjonsmedarbeiderne, og vi mottar mange og veldig gode søknader hvert år. Selv om programmet har pågått i 18 år, jobber fremdeles et flertall av dem som har fullført programmet i selskapet vårt, forteller Foldvik.

Kristian Bertelsen gikk fra talentprogram til lederjobb på Økern. Her på et bilde fra 2021. FOTO: Circle K Økern

Disse 13 lederspirene har blitt håndplukket til å få plass på Circle K Norges ettertraktede talentprogram:

Lise Tunheim (20) fant drømmejobben da hun tok friår etter avsluttet skolegang.

André Strand Sæther (32) vil heller stå bak kassa enn foran tavlen.

Sandra Marianne Ellila Gaup (25) drømmer om å bli en like god sjef som sin egen sjef.

Christian Bergseteren (23) fikset ny karrierevei da ryggen satt stopp for håndverksutdanningen.

Victoria Granås (22) vasket så bra at hun fikk jobbtilbud på flekken.

Ida Brokhaug (19) nektet å la manglende skolegang komme i veien for lederdrømmen.

Camilla Kili (23) sluttet på lekeland for å satse på stasjon.

Kristian Jenshaug Arnesen (25) vraket legemidler for kaffe, pølser og drivstoff.

Anette Jørgensen (22) ble headhuntet av nabostasjonen.

Annikken Thommesen (20) begynte å jobbe på stasjon på konfirmasjonsdagen.

Simon Myhre Rikardsen (30) ble lokket tilbake til sin aller første arbeidsplass.

Anastasia Foglietti-Nordland (31) landet på stasjonsyrket etter å ha prøvd seg som servitør, barista, massør, oversetter, skoleassistent og butikkselger.

Jeanette Olsen (31) fremste mål i livet er å bli en knakende dyktig leder.