Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Norge.
Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Norge. FOTO: Posten Norge

– Dette er den tiden på året vi gleder oss mest til

Med økt bemanning på kundeservice, 800 ekstra medarbeidere og 540 nye elektriske kjøretøy, flere terminalarbeidere og sjåfører, skal Posten sikre at årets julegaver skal komme frem i tide. – Black Friday har etablert et nytt handlemønster og få tradisjoner står så sterkt som å sende hverandre julepakker.

Rekordmange pakker

– Dette er den tiden på året vi gleder oss mest til. I år er vi ekstra spent på hvor mye pakker som vil bli sendt. Vi har lagt bak oss to spesielle år hvor vi har levert rekordstore mengder med pakker, Hans-Øyvind Ryen, konserndirektør i Posten Norge.

– Nå er det mer urolige tider og mange strammer inn på forbruket, legger han til.

Konserndirektør divisjon Nettverk Norden (siden august 2020). FOTO: Posten Norge

Posten kan fortelle at de nå har rundt 3200 betjente og selvbetjente utleveringssteder for kunder som skal henter pakker Dette er en dobling de siste tre årene.

Posten setter også inn flere varebiler for hjemlevering, og har økt kapasiteten ved å ta i bruk to nye terminal, i Kristiansand og Tromsø.

Mye glede og energi

– Kundeservice øker med 40 ekstra medarbeidere. Åpningstiden på telefon utvides til kl. 19:00 på hverdager fra 21. november og frem til julaften. Kundeservice er åpent så lenge det utføres hjemkjøring, sier de.

– Taleroboten er tilgjengelig hele døgnet og kan hjelpe med for eksempel sporing.

FOTO: Søren Nielsen

De gjør det også mulig for kunder å kunne forlenge hentefrist, og bruke appen.

– Vi går en spennende tid i møte. Vi er forberedt til julestria og stiller på jobb med mye glede og energi, sier Ryen.

Send i tide!

Fordi nordmenn sender store mengde pakker og post rundt juletider, er det derfor viktig at folk sender i god tid.

– Selv om fristen for de aller fleste land i Europa er i midten av desember er det enkelte land der vi har satt en frist nå i slutten av november, for at du skal være sikker på at pakkene når fram til jul, sier pressesjef i Posten, Kenneth Tjønndal Pettersen.

Kenneth Tjønndal Pettersen, pressesjef Posten Norge. FOTO: Posten

Posten forklarer at skulle du likevel være for sent ute, vil det være mulig å sende ekspresspakker til de aller fleste land – også utenfor Europa – fram til 16. desember, men det kan koste deg ekstra.

– Dette er også aller siste frist for å sende julekort og pakker i Norge for å være helt sikker på at de når fram til julaften, avslutter Pettersen.