Logo til Lunar og Telia.
Logo til Lunar og Telia.

Enorme kutt i bemanningen

Det er store endringer i bedrifts-Norge om dagen. 16.januar kunne FriFagbevegelse melde at Telia Norge reduserer med hele 70 ansatte. Foreløpig er det usikker i hvilke deler av selskapet dette skal skje. Også Lunar har måttet kutte med flere titalls ansatte grunnet tøffe økonomiske tider. Dette går for dem særlig utover kontoret i Oslo og ledelsen, melder Shifter.

– Fagforeningene har vært orientert om planene om nedbemanning siden november i fjor og at tallet i utgangspunkt var høyere enn de 70 det nå er snakk om, men de fikk justert antallet ned, sier leder i EL og IT-klubben i Telia, Merethe Øverland Shukla, til FriFagbevegelse.

Det er visstnok usikkerhet og kritikk om hemmeligholdet rundt hvilke medlemmer nedbemanningen vil gjelde.

I Lunar Norge er det blant annet Norges-sjef Eilin Schjetne og kommunikasjonssjef Fride Riis Andersen som må gå.

Oppdatering: 24.januar ble det også klart at Telenor kutter 200 ansatte.

Endret kundeatferd i Telia

– Det stemmer at vi dessverre er nødt til å nedbemanne om lag 70 av dagens faste ansatte for å sikre vår konkurransekraft framover. Bakgrunnen for nedbemanningen, som berører alle deler av Telia Norge, er usikre økonomiske tider, endret kundeatferd og høyere kostnader, forteller Daniel Barhom, informasjonssjef i Telia Norge, til FriFagbevegelsen.

Daniel Barhom,
Informasjonssjef i Telia Norge. FOTO: Telia Norge

– Det er en tung beslutning å legge ned arbeidsplasser, og vi forstår veldig godt at dette oppleves vanskelig for mange dyktige kollegaer som har jobbet hardt for Telia. Vi vil søke å løse nedbemanningen av faste ansatte gjennom å tilby sluttpakker som skal sikre økonomisk trygghet for de som berøres og karriererådgivning for å komme raskt ut i ny jobb.

Det har vært et turbulent år med makroøkonomisk usikkerhet og høyere kostnader

FriFagbevegelse forteller at Telia sier at de visstnok ikke vil følge ansiennitetsprinsippet, eller sosiale forhold i forbindelse med nedbemanningene, men bedriftens behov.

– Dette kommer jeg til å sende en klagesak på, sier Øverland Shukla.

– Det er klart at eldre arbeidstakere, kanskje med gjeld og forpliktelser, er mer bekymret for om de vil kunne gå til en ny jobb, enn de som er i yngre aldersgrupper. Flere ansatte og også våre medlemmer som i dag nærmer seg 60 vil bli berørt, forklarer klubblederen.

Til DN understreker Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge, at 2023 blir et turbulent år med makroøkonomisk usikkerhet og høyere kostnader.

Det tøffe halvåret

Lunar er også blant dem som må kutte i bemanningen. Nettavisen Shifter forteller at det blant annet er Norges-sjef i Lunar Eilin Schjetne og kommunikasjonssjef Frode Riis Andersen som må gå.

– Jeg gikk inn i dette med et langsiktig perspektiv for å utfordre det norske bankmarkedet. Makrobildet har imidlertid gjort det nødvendig med organisatoriske endringer. Det har uansett vært en fantastisk tid i Lunar, og jeg angrer ikke et sekund på denne jobben, sier Schjetne.

Eilin Schjetne, Norgessjef i Lunar. FOTO: SCJ

Shifter forklarer at i slutten av september 2022 måtte banken trekke tilbake milliardbudet på Instabank fordi de ikke levde opp til Finanstilsynets krav om egenkapital. Instabank krever 600 millioner i erstatning.

 For et vekstkonsern som Lunar er det ikke nok å vokse raskt

Samtidig måtte de si opp 40 ansatte. Før jul kom andre bemanningsrunder der 50 medarbeidere ble sagt opp. Nå venter 25 ansatte i Lunar Norge på å miste jobben.

– Jeg kan bekrefte, at vi avskjediger en rekke dyktige ansatte i Lunar-konsernet. Det er dessverre et nødvendig skritt for å styrke forretningen og bli mer profitable. For et vekstkonsern som Lunar er det ikke nok å vokse raskt. Vi skal også øke inntektene og være mer effektive, skrev gründer og toppsjef Ken Villum Klausen i en kommentar til danske FinansWatch.

Ifølge banken skal det ikke påvirke tjenestetilbudet eller kundeservice i det norske markedet, melder Shifter. Lunar vil visstnok fortsette sin satsing og vekst i Norge.

I utlandet er det også store endringer. Microsoft sier nå opp 10 00 ansatte, Amazon sa opp 18 000 i januar og Meta sa opp 11 000 januar.

24.januar ble det også klart at Telenor kutter i ansatte. Organisasjonsendringene fører til en bemanningsreduksjon av fast ansatte i størrelsesorden 200 årsverk.

– Vi ønsker å være enda mer kundefokuserte og fremstå tydelig som ett Telenor, uavhengig om du er bredbånds-, TV- eller mobilkunde hos oss. Samtidig skal vi øke verdiskapingen og effektivisere måten vi jobber på. Derfor gjør vi endring på noen av divisjonene våre, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør for Telenor Norge.