Ingvild Brøttem (fra venstre), Tove Tiller, Wenche Opphaug Sagfjæra og apotekleder Sandra Skar ved Apotek 1 Elefanten Lade.
Ingvild Brøttem (fra venstre), Tove Tiller, Wenche Opphaug Sagfjæra og apotekleder Sandra Skar ved Apotek 1 Elefanten Lade. FOTO: Magnus Dorati

– Vi tror på å være tilstede der folk er

Apotek 1 har blitt kåret til best i bransjen av kundene 11 år på rad. Derfor er de ekstra opptatt av å jobbe hver dag for å sette kundene, og helsen, i sentrum. – Nøkkelen til fornøyde kunder, er å ha det bra på jobben selv, mener apotekleder Sandra Skar fra Apotek 1 Elefanten Lade.

Kundeservice siden 1999

Apotek 1 har som mål å være et lavterskel helsetilbud som er tilgjengelig for alle, både i sine 457 apotek over hele landet, og i sitt nettapotek.

– Uansett hvor du oppsøker Apotek 1 skal du få gode råd, og kjenne at vi bryr oss. På nett har vi blant annet mange tusen fagartikler, som oppdateres jevnlig for å gi god faglig informasjon, forteller pressesjef i Apotek 1, Silje Ensrud til Kundeserviceavisen.

Silje Ensrud, pressesjef i Apotek 1. FOTO: Tommy Borge Arnesen

Apotek 1 ble etablert som en kjede i 1999. Helt siden gang har apotekkjeden hatt som ambisjon å sette kunden  i front.

Hva er god kundeservice for dere i Apotek 1?

– For Apotek 1 handler det om å hjelpe kunden til å ta gode valg for sin helsehverdag. Enten det dreier seg om riktig legemiddelbruk eller råd til behandling av små og store helseplager, forklarer Ensrud.

– Etter at daværende helseminister Bent Høie klippet snoren for åpningen av vårt nettapotek i 2016, har vi hatt et dedikert kundeservice for nettapoteket. Her jobber det i dag syv ansatte, som svarer på alt mulig som kunder lurer på, sier Dai Ng. Le, fungerende teamleder for kundeservice nettapotek i Apotek 1.

– Vi bryr oss om hverandre

Spørsmålene inn til kundesenteret kan være varierende.

–  Det kan være alt fra forkjølelse, vaksiner og medisiner, til noen som har det vanskelig og trenger å prate med noen, forteller Dai Ng. Le.

– I vårt nettapotek tilbyr vi chat med våre farmasøyter eller andre fagkompetanse, i tillegg til e-post og telefon for de som ønsker å snakke med en fagperson. I løpet av en uke får vi rundt 400 telefoner, 500 e-poster og 500 chat-meldinger til vår kundeservice, forteller Dai Ng. Le videre.

Dai Ng. Le er fungerende teamleder for kundesenteret til Apotek 1. FOTO: Apotek 1

Denne uken ble det klart at det var Elefanten Lade som ble kåret til årets apotek i Apotek 1.

De har blant annet økt antall kunder med 7 prosent, og apotekleder Sandra Skar tror at suksessen skyldes et arbeidsmiljø der man bryr seg om både kunder og kolleger.

–  Vi stortrives på jobb og bryr oss om hverandre. Arbeidsmiljøet har vi mye fokus på. Vi elsker å bruke vår faglige kompetanse, og vi ser at kundene setter pris på at vi kan hjelpe dem på flere måter, sier hun.

Å være tilstede

Hva gjør dere for å få et godt arbeidsmiljø, dele erfaringer og utvikle dere i Apotek 1?

– Vi er opptatt av både det faglige og sosiale arbeidsmiljøet, og er stolte av den gode delingskulturen i Apotek 1, forklarer pressesjef Ensrud.

På deres egen sosiale plattform deler de erfaringer, tips og faglige oppdateringer, og de løfter frem gode prestasjoner.

– I tillegg er vi opptatt av å øke den faglige kompetansen, og har akkurat lansert vår nye kompetanseplattform. Denne består av alt fra mikrokurs til større læringsaktiviteter. Det gode arbeidsmiljøet er vi veldig opptatt av, og investerer mye i å utvikle gode ledere som bygger trygge team, legger pressesjefen til.

Med kompetanse og service ønsker Apotek 1 da å bidra til en bedre helsehverdag, og tror på å være tilstede der folk er.

Hva er en ekstra god dag på jobben for dere?

– Når vi bidrar til riktig legemiddelbruk eller løser et helseproblem for noen, får vi en ekstra god dag, sier Ensrud avslutningsvis til Kundeserviceavisen.