Tina Wahlroth, styreleder i Kontakta Sverige.
Tina Wahlroth, styreleder i Kontakta Sverige. FOTO: Skjermbilde fra video på YouTube, Kontakta

Sverige får etiske regler for kundeservice — Hva med Norge?

Nå skal etiske regler for kundeservice innføres i Sverige — for første gang. Organisasjonen Kontakta står bak selvreguleringen. De representerer kundeservice i Sverige, og oppfordrer til å ta i bruk det nye reglementet for å bidra til trygg kundekontakt og forbrukersikkerhet i det svenske markedet. – Det er rom for forbedringer på det norske kundeservicemarkedet, mener Bjarte Lyssand, partner i CustomerTrends.

– Svenskene er heldige som har en bransjeorganisasjon som Kontakta, som kan uttale seg på vegne av kundeservicebransjen. I Norge blir ikke kundeservice sett på som en bransje på samme måte, og vi har ikke et organ som handler på vegne av oss. Da blir vi litt hengende etter, sier Lyssand.