CEO i Klarna og medgründer, Sebastian Siemiatkowski.
CEO i Klarna og medgründer, Sebastian Siemiatkowski. FOTO: Klarna

Kunstig intelligens skal gi kunder de beste shoppingrådene

Nå går Klarna sammen med ChatGPT, for å gi kundene de mest tilpassede shoppingrådene. – Klarna står i en helt unik posisjon hvor vi kan ta i bruk den beste teknologien og data for å hjelpe mennesker med å finne nye produkter og løse problemer for forbrukere gjennom hele kundereisen, sier CEO i Klarna og medgründer, Sebastian Siemiatkowski.

Klarna er en av de første merkevarene globalt som inngår samarbeid med OpenAI, og der svært omtalte og populære AI-verktøyet ChatGPT.

– Er du i tvil om hva du skal kjøpe til niesen din som elsker enhjørninger? Spør Klarna gjennom ChatGPT og få en oversikt over de beste gaveideene med enhjørninger som tema. Ikke fornøyd med rådene? Spør ChatGPT igjen og få nye anbefalinger, forteller Klarna.

Tjenesten består «mammatesten»

Klarnas egne team har jobbet sammen med Open AI for å bruke deres protokoll til å utvikle en egen Plugin på ChatGPT-plattformen.

CEO i Klarna er meget entusiastisk over samarbeidet.

– Jeg er superentusiastisk med tanke på denne plugin-løsningen med ChatGPT, fordi den består mitt viktigste kriterium – det jeg kaller «mammatesten». Det betyr ganske enkelt om mammaen min vil forstå det og synes det er nyttig, sier  CEO i Klarna og medgründer, Sebastian Siemiatkowski.

– Vi vil fortsette med innovasjon for å fortsette å gi våre 150 millioner kunder denne type tjenester.

Kunder, og forbrukere som installerer Klarnas plugin fra ChatGPTs egen plugin-store, vil gjennom denne nye tjenesten få shoppingtips, inspirasjon, tilpasses anbefalinger og lenker til Klarnas nye prissammenligningstjeneste.

Som en av de første merkevarene globalt inngår Klarna nå et samarbeid med Open AI og deres svært populære AI-verktøy ChatGPT. Samarbeidet skal gi enda smartere shoppingtips og mer personlig inspirasjon. FOTO: Klarna

Sikkerhet er viktig

Nylig lanserte nemlig også Klarna et søkeverktøy, som lar kundene sammenligne priser på en og samme vare i tusenvis av nettbutikker.

– Verktøyet åpner også for muligheten å filtrere søkene på farge, størrelse, kundevurdering av butikk og så videre, forklarer de.

Klarna understreker at de støtter Open AIs dedikasjon og forpliktelse til å utvikle KI (AI) på en trygg og forsvarlig måte.

– Plugin vil derfor først gradvis aktiveres for ChatGPT Plus-abonnenter i USA og Canada. Deretter vil dette over tid bli gjort tilgjengelig for flere ChatGPT-brukere i flere regioner, sier de.

– Dette vil først skje etter en periode med sikkerhetstesting, utvikling og forbedring.

Klarnas prissammenligningstjeneste. FOTO: Klarna