– Dette er virkelig en stor anerkjennelse for oss, sier  administrerende direktør i Cisco Norge, Trine Strømsnes.
– Dette er virkelig en stor anerkjennelse for oss, sier administrerende direktør i Cisco Norge, Trine Strømsnes. FOTO: Cisco Norge

Cisco kåret til Norges beste arbeidsplass 2023

Cisco har Norges mest fornøyde ansatte, viser den årlige undersøkelsen til Great Place to Work. Ledelsen tror dette blant annet er fordi de har klart å gjøre en sømløs overgang fra pandemikontor til hybridkontor.

– Dette er virkelig en stor anerkjennelse for oss, og det betyr ekstra mye at vi har fått denne utmerkelsen i år, sier administrerende direktør i Cisco Norge, Trine Strømsnes.

Cisco har i over 20 år gitt de ansatte mulighet for hjemmekontor, og deres egne tekniske løsninger for hybrid arbeid har vært en stor styrke.

– Det som har vært ekstra spennende i etterkant av pandemien er å håndtere overgangen fra fullt hjemmekontor til en hybrid løsning, samtidig som vi ivaretar både kultur og ledelse. Topplassering i år tar vi som en veldig god pekepinn på at vi har klart nettopp det, fortsetter Strømsnes.

Kultur i den nye arbeidshverdagen

Det har gått litt over ett år siden store deler av arbeidsstyrken i Norge kunne komme tilbake til kontoret, og det er skrevet mye om hvordan både arbeidsgivere og arbeidstakere skal forholde seg til den nye arbeidshverdagen.

En som jobber daglig med dette er Anna Gjerlaug, HR-sjef i Cisco Norge, som også nylig havnet på topp 3 i kåringen «Årets HR-personlighet» fra Great Place to Work.

Anna Gjerlaug, HR-sjef i Cisco Norge. FOTO: Cisco Norge

– Det var en enorm glede da jeg hørte om nominasjonen. Det betyr veldig mye for meg at det er ansatte i Cisco som nominerte meg, forteller Gjerlaug.

Hun jobber daglig med kultur, verdier og mennesker i selskapet, og har mange tanker om hvordan å skape en fantastisk arbeidsplass.

– Alle er forskjellige, og individuell tilrettelegging er noe vi er veldig opptatt av. I tillegg lever vi etter tanken om at kontoret skal være en magnet, ikke et krav, fortsetter Gjerlaug.

Til topps i kategori for store selskaper

Det er det internasjonale analyse- og rådgivingsselskapet Great Place to Work som står bak kåringen, hvor medarbeidere fra ulike bedrifter i Norge ble bedt om å svare på en rekke spørsmål om tillit, stolthet og fellesskap på sin arbeidsplass.

Cisco Norge gikk til topps i kategorien for store selskaper.

– Det er selvfølgelig utrolig gøy at vi går til topps i kåringen, men resultatene fra selve undersøkelsen er det aller viktigste for oss. Den gir oss muligheten til å gjøre justeringer og endringer som er viktige for de ansatte. FOTO: Cisco Norge

– Det er selvfølgelig utrolig gøy at vi går til topps i kåringen, men resultatene fra selve undersøkelsen er det aller viktigste for oss. Den gir oss muligheten til å gjøre justeringer og endringer som er viktige for de ansatte, sier Gjerlaug.

– Et litt morsomt eksempel er at vi i en undersøkelse fra tidligere år fikk ønsker fra ansatte om en egen barista. Det har vi nå på kontoret flere dager i uken, og de ansatte koser seg med profesjonelt laget kaffe på morgenkvisten, avslutter Gjerlaug.

Andre selskaper som ble kåret blant de større arbeidsplassene i Norge var Sopra Steria, Specsavers, Norgeshus og Reitan Retail.

Faktaboks

Cisco (NASDAQ: CSCO) er en av verdens største teknologiselskap og markedsleder innen nettverkdatasentersikkerhet og samhandlingsløsninger. Ved Cisco Norge sitt kontor på Lysaker jobber om lag 500 ansatte med alt fra R&D, markedsføring og salg, supply chain og ledelse.