Redaktør i Kundeserviceavisen Steinar B. Christensen
Redaktør i Kundeserviceavisen Steinar B. Christensen

Kundeopplevelse i sentrum

Kundeservice er hjertet i enhver vellykket virksomhet. Fra å levere enestående kundeopplevelser til å løse problemer og bygge langsiktige relasjoner, spiller kundeservic en avgjørende rolle i skaffe nye, tilfredsstille og beholde kunder. I en stadig mer digitalisert verden, der forbrukernes forventninger øker, er effektiv kommunikasjon og empatisk håndtering av henvendelser avgjørende. Gjennom riktig bruk av teknologi, opplæring og fokus på å skape positive opplevelser, kan kundeservice være den avgjørende forskjellen mellom fornøyde og lojale kunder eller tapte muligheter.

Kjære lesere,

Mens solen skinner og sommerferien er i gang for stadig flere, ønsker jeg å sende dere en solfylt og hyggelig sommerhilsen fra oss her i Kundeserviceavisen. Vi vet at enestående kundeservice er viktig for dere, og vi vil takke dere for at dere har valgt oss som deres kilde til informasjon og inspirasjon.

Spennende tider 

Det skjer mye spennende innen kundeservicebransjen, og vi ønsker å formidle interessant og aktuelle saker som vil være til nytte for deg i din arbeidshverdag.

Kunstig intelligens (AI) tar kundeservice til nye høyder: Internasjonalt ser vi en økende aksept og anvendelse av kunstig intelligens i kundesenterbransjen. Det skjer mye rundt avanserte chatbots og stemmegjenkjenningssystemer som effektivt håndterer kundehenvendelser. AI-teknologier blir stadig mer sofistikerte og kan bidra til å forbedre kundeservicen på tvers av ulike kanaler.

Kundeopplevelse i sentrum: Kundeservice må ha en stadig økende fokus på å levere enestående kundeopplevelser. Det blir enda viktigere å skape sømløse og personlige opplevelser gjennom hele kundereisen. Flere vil nok investere i å bruke omnichannel-løsninger med bruk av analytiske verktøy for å forstå kundenes behov og skape enda bedre kundeopplevelser.

Empati og et «menneskelig touch»: Til tross for den økende bruken av automatisering og digitale løsninger, er det også viktig med et sterkt fokus på å opprettholde en menneskelig tilstedeværelse i kundeservicen. Vi ønsker alle å møte kundeservicemedarbeidere med empati, og da er det viktig med trening, støttesystemer og en kultur som verdsetter kundeservice som en viktig del av virksomheten.

Data og analyse forbedrer beslutningsprosesser: Bruken av data og analyser for å ta bedre og riktigere beslutninger innen kundeserviceområdet blir enda viktigere. Virksomheter ser verdien av å utnytte data fra ulike kilder for å forstå kundeatferd, identifisere trender og optimalisere drift. Prediktive analyser og maskinlæring bidrar til å forutsi kundenes behov og levere personalisert service.

Bruk av stemmeassistenter: Bruk av stemmeassistenter og teknologi rundt dette vil påvirke kundeservice. Stemmegjenkjenning og talesøk kan revolusjonere måten kunder kommuniserer med bedrifter på, og hvordan organisasjoner tilpasser seg denne nye kanalen.

Lad batteriene – nyt sommeren!

Sommeren er en tid for avslapning og nytelse, og vi håper at dere får muligheten til å lade batteriene og skape gode minner med deres kjære. Om dere velger å reise til fjerne reisemål eller bare slappe av i deres eget nabolag, så håper vi at hver dag blir fylt med mye sol og glede. Vi vil selvsagt også anbefale at du leser avisen gjennom sommeren.

Vi ønsker også å benytte anledningen til å takke dere for deres støtte og engasjement. Vi i Kundeserviceavisen setter stor pris på hver eneste tilbakemelding, spørsmål og kommentar vi mottar fra dere. Et godt samspill med våre lesere gjør det mulig for oss å stadig forbedre oss og levere de mest interessante sakene vi kan.

Uansett hvordan dere velger å tilbringe sommeren, ønsker vi dere mange øyeblikk med glede, avslapping og forfriskende eventyr.

Varme sommerhilsener!

Steinar B. Christensen
Redaktør