Mange reisende rammes nå av de pågående skogbrannene på den greske øya Rhodos og nærliggende områder. Illustrasjonsfoto: Malachi Brooks/Unsplash.
Mange reisende rammes nå av de pågående skogbrannene på den greske øya Rhodos og nærliggende områder. Illustrasjonsfoto: Malachi Brooks/Unsplash.

Desperate etter hjelp som følge av skogbrann i Hellas

Nå er det stor pågang fra kunder som er berørt av skogbrannene i Hellas. Flere melder om manglende tilgang på eiendeler som følge av evakuering.

Dette fremkommer i en pressemelding fra Fremtind i dag.

– Vi opplever kunder som er desperate etter hjelp akkurat nå. De har ikke tilgang til bagasjen sin, de mangler utgifter knyttet til evakuering hjem til Norge eller til nærmeste tilfluktsted. Vi forsøker å hjelpe så godt vi kan, sier Anette Grønby Rein, som er kommunikasjonssjef i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Flere kunder er usikre på hva reiseforsikringen dekker.

– Blir du evakuert, dekker reiseforsikringen innkjøp av nødvendige klær og toalettsaker med inntil 5000 kroner per person frem til du får tilgang til bagasjen din. Da må du huske å ta vare på kvitteringer og øvrig dokumentasjon. Reiseforsikringen dekker også nødvendige medisiner dersom du ikke får med deg dette ved evakuering, sier Rein.

Turoperatør har ansvar for overnatting

Det er derimot turoperatøren som har ansvar for å hjelpe med overnatting ved evakuering.

– Husk også at reiseforsikringen dekker avbestillinger kun hvis Utenriksdepartementet utsteder reiseråd for området der reisen er bestilt. Per nå er det ikke tilfelle, påpeker Rein.

Reisende som oppholder seg i utsatte områder, blir oppfordret til å følge med på informasjonen fra lokale myndigheter og fra reisearrangøren din. Evakuering er igangsatt av lokale myndigheter. Se også UDs reiseinformasjon for Hellas for oppdatert informasjon fremover.

Hva kan du få hjelp til?

  • Blir du evakuert, dekker reiseforsikringen innkjøp av nødvendige klær og toalettsaker med inntil 5000 kroner per person frem til du får tilgang til bagasjen din. Husk å ta vare på kvitteringer og øvrig dokumentasjon.
  • Turoperatøren du reiser med har ansvar for å hjelpe deg hvis du blir evakuert og har behov for overnatting. Dette gjelder også ved eventuelle endringer av hjemreise/kansellerte flygninger.
  • Dersom du har bestilt flybilletter direkte hos et flyselskap, har flyselskapet ansvar for å hjelpe deg med en ny hjemflyreise hvis det blir aktuelt.
  • Velger du å avbryte reisen din uten at dette er beordret, vil ikke reiseforsikringen dekke reiseavbrudd. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med selskapet hvis du er usikker på hva du skal gjøre.
  • Reiseforsikringen dekker nødvendige medisiner dersom du ikke får med deg dette ved evakuering.

Skal du til Hellas de nærmeste dagene?

Ta kontakt med din reisearrangør for nærmere informasjon om hva du skal gjøre. Reiseforsikringen dekker bare avbestillinger hvis Utenriksdepartementet utsteder reiseråd for området der reisen er bestilt, noe som ikke er tilfelle per nå.