Marius Solberg Anfinsen, fungerende kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.
Marius Solberg Anfinsen, fungerende kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Dette må til for at ferien skal være god

Hva er viktig for at ferien din skal være god? Sjekk om du er som nordmenn flest denne fellesferien.

1000 nordmenn har blitt spurt i en undersøkelse i regi av Frende Forsikring om hva som skal til for at de skal ha en god ferie. Slik svarer de:

 1. God mat – 72 prosent
 2. Rent hotell/bosted – 67 prosent
 3. Tid med familie/venner – 63 prosent
 4. Sol og varme – 57 prosent
 5. Nok søvn – 40 prosent
 6. Bading i varmt vann – 34 prosent
 7. Aktiv ferie – 30 prosent
 8. At det ikke er for varmt – 21 prosent
 9. Billig drikke – 16 prosent
 10. Tid borte fra familie/venner – 5 prosent
  (Kilde: Frendeundersøkelsen, utført av Norstat) 

– God mat på et rent sted med folk vi er glade i ser ut til å være oppskriften på en god sommer for nordmenn flest. Det kan jeg kjenne meg igjen i, sier Marius Solberg Anfinsen, som er fungerende kommunikasjonssjef i Frende Forsikring.

Sol og varme utenfor pallen

Sol og varme, samt bading kommer først på 4. og 6. plass. Bading i deilig varmt vann nevnes bare som betydningsfullt hos 1 av 3.

– Jeg hadde trodd det var viktigere. Kanskje til og med viktigst nå inn mot sommeren. Vi klager mye over kulda gjennom vinteren, så sol og varme kunne godt vært den store fellesnevneren for oss i nord, sier Anfinsen.

Foto: Unsplash.

Det skal være rent og pent

I fjor spurte Frende nordmenn hva som irriterte dem mest på ferie. Da kom skitne hotellrom ut helt på topp.

– Det gjenspeiles også tydelig i årets toppliste. Når vi skal hvile vil vi ikke komme hjem til et skittent rom, sier han.

De unge har flest kriterier for en god ferie

I undersøkelsen har de spurte fått oppgi flere ting som er viktige for dem for at de skal ha en god ferie. De eldste har færrest kriterier, mens gruppen mellom 18 og 29 år har klart flest.

– Det er flest mellom 18 og 29 som synes god mat er viktigst. Billig drikke er også betydelig viktigere for de yngste enn for samtlige andre aldersgrupper. 1 av 3 unge synes billig drikke må til for at de skal ha en god ferie, sier Anfinsen i Frende.

Søvn er viktigst for 30-åringene, tett etterfulgt av de yngste. Nær halvparten i disse aldersgruppene ser det som viktig for å kalle det en god ferie.

Det er også flest unge som synes en aktiv ferie må til og som nevner at rent bosted må være på plass.

– Til slutt ser vi også at mange unge har behov for å komme seg vekk fra det kjente i sommerferien. Det er fire ganger så viktig for de mellom 18 og 29 år å få tid borte fra familie og eller venner for å ha en god ferie, som alle andre aldersgrupper, sier Marius Solberg Anfinsen.