Simen Kjønnås Thorsen er 
kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge SA. Foto: Coop
Simen Kjønnås Thorsen er kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge SA. Foto: Coop

Salget av plastposer stuper, nå velger kundene handlenett

Forrige uke hadde Coop en kraftig økning i salget av handlenett og avfallsposer på rull, mens salget av plastposer stuper.

Tirsdag 1. august ble prisen på plastposer justert til 4,25 kroner, etter at kontingenten til Handelens Miljøfond ble doblet, som et av mange tiltak for å redusere plastposeforbruket. Som en av de store dagligvareaktørene opplevde Coop en økning i salget av handlenett på hele 320 prosent. Salget av avfallsposer på rull har økt med 80 prosent.

I tillegg har salget av plastposer sunket med 20 prosent.

Et enkelt regnestykke

– Dette er et tydelig tegn på at prisendringen på plastposer har gitt effekt allerede. Vi forventet at det skulle gå noe lenger tid før kundene ble vant til den nye prisen og vi ville se utslag på salgstallene, men det er gledelig å se at kundene har omstilt seg raskt, sier kommunikasjonsrådgiver Simen Kjønnås Thorsen i Coop Norge.

– Coop selger handlenett til 10 kroner, og med en plastposepris på 4,25 kroner betyr det at du bare trenger å bruke handlenettet tre ganger før du har spart det inn, forteller han.

Handlenettene til Coop er laget av plast utvunnet av sukkerrør, det mest miljøvennlige alternativet på markedet i dag. Handlenettene kan brukes mange hundre ganger og gjenvinnes som vanlig plast når de er utslitt.