FINN har fått på plass livsløpsstandard som filter på bolig til salgs på FINN eiendom. Dette er både leder i FINN eiendom, Jørgen Hellestveit, og artist Anita Skorgan, veldig fornøyd med. FOTO: NTB
FINN har fått på plass livsløpsstandard som filter på bolig til salgs på FINN eiendom. Dette er både leder i FINN eiendom, Jørgen Hellestveit, og artist Anita Skorgan, veldig fornøyd med. FOTO: NTB

FINN gjør det enklere å finne boliger tilpasset funksjonshemmede

FINN eiendom er Norges største markedsplass for kjøp og salg av bolig, med over 38 millioner besøk i måneden. De har fått på plass eget filter for livsløpsstandard når du går inn for å se på boliger til salg. – En veldig god nyhet, sier artist Anita Skorgan, som har engasjert seg i saken.

Livsløpsboliger skal legge til rette for at personer uavhengig av funksjonsnivå kan bli boende i egen bolig gjennom hele livsløpet, leve aktive liv og være mest mulig selvhjulpne.

Gjør boligjakten enklere

– Vårt ønske er å gjøre det enkelt og effektivt for alle å finne bolig på FINN, uansett livssituasjon eller alder, forteller Jørgen Hellestveit, boligekspert og leder i FINN eiendom.

Enklere for mange funksjonshemmede

Forbundsleder Tove Linnea Brandvik i Norges Handikapforbund er også glad for at det nå blir mulig å søke spesielt etter boliger med livsløpsstandard på FINN.

– Det kan gjøre boligjakten enklere for mange av oss funksjonshemmede, sier Brandvik.

Tove Linnea Brandvik. FOTO: Ivar Kvistum

Et filter for livsløpsstandard kan også øke bevisstheten rundt hva som er gode boliger for alle, og er bra for både eiendomsbransjen og folk flest.

Det er bare mellom 10 og 20 prosent av alle boliger i Norge som er tilgjengelige for rullestolbrukere.

Tok kontakt med FINN

Artist Anita Skorgan er en av FINN-brukerne som er veldig fornøyd med at man har fått på plass livsløpsstandard.

– Jeg ble så glad da jeg hørte dette. Det betyr så mye for så mange, sier Skorgan, som selv har vært engasjert i saken, og tok direkte kontakt med FINN for å undersøke muligheten for å få dette på plass.

FOTO: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Jeg vil ha besøk hjemme av folk på hjul og har brukt ufattelig mange timer på å finne en bolig som egner seg. Derfor er dette en veldig god nyhet, forteller Skorgan.

Også Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) er glade for at dette nå er på plass på FINN.

– Dette et svært godt initiativ som FFO absolutt applauderer og ønsker velkommen. Dette vil kunne gjøre boligjakten betydelig lettere for personer som har, eller vil ha, behov for mer tilgjengelige og tilrettelagte boliger, forteller Lilly Ann Elvestad, generelsekretær i FFO.

Lilly Ann Elvestad. FOTO: Gorm K. Gaare, FFO

– Forhåpentligvis vil det også kunne bidra til at vi får flere boliger på markedet med slik standard. Det er det definitivt behov for, forsetter Elvestad.

Like muligheter

FINN eiendom er Norges største markedsplass for kjøp og salg av bolig, med over 38 millioner besøk i måneden.

– Å finne seg et nytt hjem er blant de største og viktigste investeringene man gjør i livet, og i FINN vil vi at alle skal ha like muligheter når de er på markedsplassen vår, forteller Hellestveit

Jobber kontinuerlig med å fornye og forbedre FINN

Ifølge leder i FINN eiendom, Jørgen Hellestveit, jobber de nå med å se nærmere på hvilke andre grep man kan ta på markedsplassen for å gjøre prosessen med å finne seg et nytt hjem enda enklere.

– Derfor jobber vi kontinuerlig med å fornye og forbedre FINN eiendom, slik at tjenesten blir best mulig. Vi setter også stor pris på innspill fra brukerne våre, som Anita Skorgan, sier Hellestveit avslutningsvis.