Beatriz Rivera,
Kommunikasjonssjef i Apollo.
Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo. FOTO: Fotograf Johnny Syversen

Regnværet gir økt reiselyst

Det er ingen tvil om at nordmenns reiselyst preges av været her hjemme. Under ekstremværet «Hans» kan Apollo melde om en salgsøkning på 35 prosent mot uken før – som også hadde en økning på 25 prosent mot uken før der igjen.

Det er først og fremst reiser i august og september nordmenn nå sikrer seg, men også salget av vinterens reiser er i full gang.

– Solsultne nordmenn

– Majoriteten av de som bestiller er solsultne nordmenn som ikke reiste utenlands i sommer, og som nå virkelig kjenner på at høsten allerede ser ut til å ha meldt sin ankomst, sier Beatriz Rivera, Kommunikasjonssjef i Apollo.

Salget av reiser går nå like fort som finværet her hjemme forsvant

Disse unner seg restplasser til solsikre reisemål rundt Middelhavet – og det er først og fremst Hellas som utmerker seg.

I tillegg til sensommerens restplasser merker reisearrangøren en markant økning i salget av både høsten og vinterens reiser.

I skolenes høstferie begynner enkelte hotell og reisemål allerede å fylles opp, og også her er Hellas storfavoritten.

FOTO: Unsplash

Vinterfavoritter

For vinteren troner de solsikre Kanariøyene topplisten, men også opplevelsesrike reisemål som Sharm el Sheikh i Egypt og Madeira utmerker seg.

– Vinteren er interessant fordi de ulike reisemålene har så tydelige målgrupper. Tenerife lokker rekordmange unge voksne og kvalitetssikre livsnytere til Kanariøyene for første gang, mens Fuerteventura forblir de aktives mekka, uansett alder, forteller Rivera.

Vinterens mest populære reisemål har solgaranti – og kort reisevei

– Emiratene har på sin side utviklet seg til å bli tenåringsfamilienes storfavoritt, mens Sharm el Sheikh allerede ser ut til å utmerke seg blant barnefamiliene, forklarer Rivera.

Fellesnevneren for vinterens mest populære reisemål er solgaranti – og kort reisevei.

Reisearrangøren er overbevist om at sistnevnte er en avgjørende faktor for mange nordmenn, som ofte kun har én ukes ferie til rådighet på vinterhalvåret.