Fra venstre: Mads Clemmetsen, Hussein El Haddaoui, Ole Erik Almlid, Kim Larssønn Finalekåring Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Foto: David A. Lunde
Fra venstre: Mads Clemmetsen, Hussein El Haddaoui, Ole Erik Almlid, Kim Larssønn Finalekåring Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Foto: David A. Lunde FOTO: Stian Gregersen

Kjenner du Norges hyggeligste håndverker?

For syvende år på rad skal Norges hyggeligste håndverker bli kåret. Kåringen er bransjens største og fokuserer på de positive historiene fra håndverksbransjen, løfter frem gode rollemodeller, og håper å inspirere ungdom til å velge yrkesfag. Årets 24 finalister har blitt offentliggjort. 

Hver eneste dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmene sine. Selv om de aller fleste er storfornøyd med jobbene som blir gjort, er det sjelden man leser gladsakene om håndverkerne.

– Bransjen har fått et ufortjent dårlig rykte. Dette ønsker Norges Hyggeligste Håndverker å gjøre noe med, skriver de på egen nettside.

Årets finalister 2023

Det er tre finalister i hver kategori. En jury, sammen med stemmer fra folket, skal kåre en vinner fra hver bransje samt dele ut den gjeveste tittelen «Norges Hyggeligste Håndverker» til den som utmerker seg mest.

En av disse får den gjeve tittelen Norges Hyggeligste Håndverker 2023. FOTO: Hyggeligste.no

Kåringen er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverkerbransjen. Den ble startet mobilselskapet Talkmore og Mittanbud i 2017.

– Vi er glade for å løfte frem og bidra til å bygge stolthet i håndverkerbransjen. Vi håper at et positivt fokus bidrar til å sikre rekrutering til bransjen blant unge, lovende håndverkere, forteller Gullsponsor Tryg ved Ingeborg Morken.

Ved å stemme på en håndverker du syns er ekstra hyggelig er du med på å vise frem mangfoldet i bransjen og alle de hyggelige fagfolkene som bygger og fikser hjemmene rundt om i landet.

– Løfte frem håndverkere

– Vi ønsker å bidra til at de flinke håndverkerne vi har rundt om i landet får økt oppmerksomhet for den gode jobben som legges ned hver eneste dag, skriver hovedsponsor Volkswagen ved Ingvild Øversveen.

I finaleperioden fra august til september kan du stemme på finalekandidatene.

Svært høyt engasjement i årets kåring

– Norges Hyggeligste Håndverker handler om å løfte frem håndverkere som gjør det lille ekstra for kunder og kollegaer, og som alltid har et smil om munnen, skriver de på egen nettside.

Siden åpningen i april har det allerede kommet inn over 2200 nominasjoner og over 100 000 stemmer i bransjekåringen Norges Hyggeligste Håndverker.

Dette vitner om svært høyt engasjement i årets kåring.

I finaleperioden fra august til september kan du stemme på finalekandidatene inne på https://hyggeligste.no/