I dag starter den yngste personen som har besøkt alle land i verden, Lexie Alford, sin utrolige jorda rundt-reise i den nye helelektriske 5-seters SUV-en, Ford Explorer. FOTO: Ford
I dag starter den yngste personen som har besøkt alle land i verden, Lexie Alford, sin utrolige jorda rundt-reise i den nye helelektriske 5-seters SUV-en, Ford Explorer. FOTO: Kit Oates

Kjører jorda rundt med elbil

Lexie Alford, kjent som den yngste personen som har besøkt alle land i verden, legger ut på sin neste utfordring: å kjøre jorda rundt i en elbil. Utstyrt med den nye helelektriske Ford Explorer vil Alford prøve å sette en ny rekord ved å bli den første som kjører jorda rundt med elbil.

Lexie skal kjøre jorda rundt, besøke 6 kontinenter og gjennom 30 land, oppleve forskjellig type vær, topografi, temperaturer, veier og ikke minst utforske lademuligheter verden over.

– Dette er en episk reise som skal bevise hva som er mulig å få til med en elbil, forteller informasjonsdirektør i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby.

«Charge Around The Globe»

Anne Sønsteby, Informasjonsdirektør Ford Motor Norge AS. FOTO: Morten Broks

Eventyret kalt «Charge Around The Globe» starter i Nice, Frankrike, og vil ta Alford til seks kontinenter og rundt 30 land.

Målet er å tilbakelegge mer enn 28 000 km på under 100 dager.

– Dette er en episk reise som skal bevise hva som er mulig å få til med en elbil, sier Martin Sander, general manager for Ford Model e Europe.

Inspirasjonen for reisen kommer fra Aloha Wanderwell, den første kvinnen som kjørte jorda rundt for 100 år siden i en bensindrevet Ford Model T.

I likhet med Wanderwell, starter Alford sin reise fra Le Hotel Royal i Nice.

– Via denne turen ønsker vi både å formidle og synliggjøre det hun har opplevd under forberedelsen av turen og å vise kundene hvilke muligheter og egenskaper vår nye helelektrise Explorer har – selv under svært tøffe forhold som dette vil bli på deler av turen, sier Sønsteby.

Lexie’s jorda rundt-reise er inspirert av Aloha Wanderwell, som er den første kvinnen som kjørte jorda rundt for 100 år siden med en bensindrevet Ford Model T.

Aloha Wanderwell på sin reise jorda rundt. FOTO: Ford / NTB.

– Vi tror dette kommer til å bli en spennende, underholdende og lærerik opplevelse – også for kunder som velger å følge henne, forklarer Sønsteby.

Kunden i fokus

For Ford er dette også en mulighet til å demonstrere sin forpliktelse til kundeservice.

– Vi prøver å nå kunden der kunden prøver å nå oss – det være seg via Kundeservice, chat, sosiale medier og selvsagt våre ca. 70 Ford-forhandlere lokalisert over hele Norge, sier Sønsteby.

Setter ladeinfrastrukturen på den ultimate testen

Hun forklarer at rekkevidde og lading er de to vanligste bekymringene folk har når de vurderer å kjøpe elbil.

Lexie setter ladeinfrastrukturen på den ultimate testen.

Aloha Wanderwall og Lexie Alford fremfor pyramiden – i hver sin tid.

Greier hun å komme seg jorda rundt med en elbil, kan alle bruke en elbil til hverdags i Norge og resten av Europa.

Ford ønsker å betrygge kunden på at elbil er et godt valg, og at rekkevidde eller lading ikke er et problem.

– Det viktigste vi har er våre kunder, og vi tilstreber oss til enhver tid å betjene dem på en måte som gjør at de også ønsker å være Ford-kunder i fremtiden, fortsetter Sønsteby.

Dette kan potensielt bety en stor endring i folks holdninger til elbiler, ikke bare i Europa, men over hele verden.