Daglig leder Christoffer Reina i Prisjakt. FOTO: Prisjakt
Daglig leder Christoffer Reina i Prisjakt. FOTO: Prisjakt

Prisekspert: – Vent til november med å kjøpe ny iPhone

Årets nye iPhone-modeller setter nye prisrekorder, men prisekspertens råd er å vente til november før du kjøper. – Du kan spare tusenlapper hvis du venter til Black Week, sier Christoffer Reina i Prisjakt.

Apple har nylig lansert sine nyeste produkter, inkludert iPhone 15-serien, under sin årlige høstlansering.

En stor prisøkning

Apple har satt nye prisrekorder for sine ferske modeller.

Den billigste iPhone 15 vil koste nesten 12.000 kroner, mens den dyreste modellen, iPhone 15 Pro Max, vil sannsynligvis selge for rundt 18.000 kroner.

Det betyr at prisene på de fire nye modellene har steget med mellom 1.005 og 2.505 kroner fra fjorårets lansering.

– Noen bare må ha, og kjøper den nye modellen umiddelbart. Men for de som er opptatt av kloke kjøp – å spare en tusenlapp eller to – kan det lønne seg å ha is i magen, sier Reina.

Tydelige trender

Reina peker på prishistorikken som viser at iPhone-prisene nesten alltid faller i tidsrommet før og under Black Week i november.

– Vår prishistorikk viser at iPhone – med unntak av noen få modeller – nesten alltid dropper en tusenlapp eller mer i slutten av november, legger han til.

Spar tusenlapper

Etter hver eneste iPhone-lansering de siste årene har de sett det samme mønsteret:

De fleste modellene faller cirka 10 prosent etter to-fire måneder etter lansering, og ytterligere 10-15 prosent etter seks måneder.

Denne oversikten viser prisutviklingen på iPhone 14 Plus (128GB), fra lansering i september 2022 til 12. september 2023. FOTO: Prisjakt

– Etter lansering av ny modell fortsetter den neste nyeste modellen å falle, så du kan med andre ord fortsette å gjøre gode kjøp hvis du ikke er opptatt av å ha den ferskeste modellen, sier Reina.

Vent til black week 

Med økende fokus på privatøkonomi, spesielt i dagens økonomiske klima, understreker Reina at Black Week har vært det gunstigste tidspunktet for å handle disse telefonene i flere år.

– Hvis du, i disse utfordrende tider for privatøkonomien, vil være helt sikker på å finne laveste pris på telefonen når du handler, så og si uansett merke, så viser vår statistikk at Black Week i november i mange år har vært det gunstigste tidspunktet, forklarer han.

Hvilket forsikringsselskap svarer kunden raskest?

Imidlertid bemerker Reina også at prisene ofte stiger litt etter Black Week, før de igjen begynner å falle.

Dette kan potensielt føre til at kunder som venter for lenge etter denne perioden kan miste ut på de beste tilbudene.

Hva dette betyr for deg

Om du er en av de som har ventet i spenning på Apples nyeste iPhone, kan det være lurt å vise litt tålmodighet.

Med en historisk trend av prisfall, og med dagens økonomiske usikkerhet, kan du gjøre et langt bedre kjøp om du venter til november.

Ha is i magen

Så enten du er en teknologi-entusiast eller bare noen som trenger en ny telefon, kan det være verdt å merke seg Christoffer Reinas råd: Ha is i magen, og vent til Black Week i november.

Her er de planlagte, norske utsalgsprisene for Apples nye iPhone-modeller, sammenlignet med fjorårets modeller ved lansering. (Merk at prisene på hver modell varierer, avhengig av lagringsplass. De oppgitt prisene er for modeller med 128GB lagringsplass):

  • iPhone 15: 11.995,- (iPhone 14: 10.990,-)
  • iPhone 15 Plus:13.495,-  (iPhone 14 Plus: 12.490,-)
  • iPhone 15 Pro: 14.995,- (iPhone 14 Pro: 13.990,-)
  • iPhone 15 Pro Max: 17.995,- (iPhone 14 Pro Max: 15.490,-)