Lea Erlandsen får hovedprisen av Erna Solberg. FOTO: Hyggeligste.no
Lea Erlandsen får hovedprisen av Erna Solberg. FOTO: Hyggeligste.no

Lea Erlandsen er Norges Hyggeligste Håndverker

På Gamle Logen i Oslo ble Lea Erlandsen fra Isfjorden i Rauma kommune hedret som Norges Hyggeligste Håndverker 2023. Blant tusenvis av nominasjoner og over 270 000 stemmer, skilte Lea seg ut som en ekstraordinær elektriker samtidig som hun er en inspirasjon for andre.

Med et stort smil og hender som ristet av glede, mottok Lea den prestisjefylte prisen fra Norges tidligere statsminister Erna Solberg.

– Det er helt surrealistisk. Jeg tror ikke det kommer til å gå helt opp for meg før kanskje neste uke, sier en overrasket og glad vinner.

Tusenvis av stemmer og nominasjoner

Juryformann og konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, roste Lea for hennes fremragende bidrag til bransjen.

– Lea har levert svært bra på alle juryens kriterier. Hun har gode holdninger til kunder, er opptatt av mangfold i bransjen, hun er svært dyktig faglig, sier Lund.

Med et sterkt fokus på kundetilfredshet, mangfold og faglig dyktighet, samt et genuint engasjement for nærmiljøet og håndverksfagene, møtte Lea alle juryens kriterier med glans.

FOTO: Norges Hyggeligste Håndtverker

– Hun har også fått tusenvis av stemmer og nominasjoner, engasjerer seg i eget nærmiljø, i tillegg til å fremme håndverksfagene på en positiv og fin måte, forklarer Lund.

Gjennom hennes faglige dyktighet, forpliktelse til kundetilfredshet og dedikasjon til å fremme mangfold og inkludering i bransjen, fortsetter hun å inspirere og påvirke en ny generasjon av norske håndverkere.

Erna Solberg delte ut pris

Norges tidligere statsminister Erna Solberg understreket nødvendigheten av å fremheve og støtte fagarbeidere.

– For å møte et nasjonalt behov for nesten 100 000 flere fagarbeidere i 2030, så må vi gjøre mange tiltak, sier Erna Solberg.

Bidrar til å inspirere ungdom til å bli fremtidens fagarbeidere

Hun heier på kåringen, og sier prisen spiller en nøkkelrolle i å inspirere ungdom til å forfølge en karriere innen håndverksfag. Hun ser på det som et viktig tiltakt.

– Prosjektet Norges Hyggeligste Håndverker, som gjennom positiv historiefortelling og flotte rollemodeller, bidrar til å inspirere ungdom til å bli fremtidens fagarbeidere, forteller Solberg.

I år har det kommet inn hele 3819 nominasjoner, noe som er det høyeste antall noensinne.

I tillegg har det kommet inn 270 000 stemmer, noe som er det nest høyeste de har sett i Norges Hyggeligste Håndverkers historie.

– Dette er veldig gode tall, og det er tydelig at det finnes utrolig mange hyggelige håndverkere der ute, og at dette engasjerer bredt, fortsetter Lund.