08c55abfafccd9d8e448a3393cbfe721

Nå kommer du deg lettere rundt i Stavanger

I samarbeid med Stavanger kommunes mobilitetsleverandør Kolumbus har bildelingstjenesten Getaround nå lansert en ny leiebiltjeneste i Stavanger sentrum. 13 elbiler og like mange øremerkede parkeringsplasser skal framover lette mobiliteten i sentrum. 

– Vi har stor tro på at den nye leiebiltjenesten i Stavanger kan utgjøre en forskjell for mobiliteten i sentrum, sier prosjektleder for kommunale samarbeid i Getaround, Thea Samer.

Verdifullt tilskudd

Prosjektleder for kommunale samarbeid i Getaround, Thea Samer. FOTO: Privat

– I likhet med flere storbyer er trafikken en utfordring i Stavanger. Tjenesten vi lanserer denne uken er skreddersydd for Stavanger kommune og skal være et verdifullt tilskudd til de eksisterende mobilitetstjenestene i byen, sier Samer.

De 13 merkede bilene som nå leies ut i Stavanger sentrum er plassert på egne p-plasser med ladestasjoner, og bilene kan leies gjennom egen app-løsning.

Hensikten med den nye leiebiltjenesten er å skape flere og bedre mobilitetstjenester både for lokalbefolkning og for turister, og på den måten redusere biltrafikken i sentrum.

Planen er å utvide tjenesten i løpet av høsten. De har et tilsvarende samarbeid med Oslo kommune som har hatt stor suksess.

– I et tilsvarende samarbeid med Oslo kommune ser vi at bilene som er plassert på parkeringsplasser dedikert til bildeling i gjennomsnitt er utleid hele seks ganger mer enn resten av bilene på Getaround, utdyper Samer.

Stor elektriske satsing

Bilene som leies ut er i første omgang mindre personbiler av typen VW e-UP til varebiler og SUV fra merker som MG. På den måten skal de nye elbilene dekke ulike bruksområder.

– Dette er foreløpig den største, elektriske lanseringen Getaround har rullet ut i Norge, forteller Samer.

Samer mener bildeling har potensial til å utgjøre en merkbar forskjell for mobiliteten i Stavanger.

– Samarbeidet med kommunen er et stor pluss fordi det blant annet gir tilgang til sentrumsnære, dedikerte p-plasser med lademulighet, forteller Samer.

Avslutningsvis deler Samer de positive forhåpningene om fremtiden til denne tjenesten.

– Vi har tro på at tjenesten vil ha nytteverdi framover, og at den over tid kan bidra til å redusere trafikken i sentrum, avslutter Samer.