HR-direktør Elin Ekrol tok imot prisen på vegne av Scandic Norge. Her er Ekrol flankert av jobbkonsulentene Roy Skalleberg (f.v.) og Oona Egge Hølen, samt daglig leder Tobias Hofsøy. Foto: Sammen for livet
HR-direktør Elin Ekrol tok imot prisen på vegne av Scandic Norge. Her er Ekrol flankert av jobbkonsulentene Roy Skalleberg (f.v.) og Oona Egge Hølen, samt daglig leder Tobias Hofsøy. Foto: Sammen for livet

Scandic Norge inkluderer tidligere straffedømte i arbeidslivet

Scandic Norge er kåret til «Årets Lionheart 2023» for arbeidet med å inkludere tidligere straffedømte i arbeidslivet.

Scandic Norge jobber aktivt for å bidra til et inkluderende arbeidsliv, og inngikk høsten 2022 et samarbeid med Sammen for livet.

Få tidligere straffedømte ut i arbeidslivet

​Elin Ekrol, HR-direktør i Scandic Norge. FOTO: Scandic

Organisasjonen jobber med å få tidligere straffedømte ut i arbeidslivet, og den første kandidaten startet på Scandics hovedkontor i Oslo 1. november 2022.

Samarbeidet har vært en suksess, og 19. oktober ble Scandic Norge tildelt inkluderingsprisen «Årets Lionheart» under et møte mellom partene.

– Det er en stor ære å motta en slik pris, og en inspirasjon til å fortsette det viktige arbeidet med å bygge ned barrierer og få mennesker ut i arbeid, sier HR-direktør Elin Ekrol.

Det er en stor ære å motta en slik pris

Videre forteller Ekrol at de ikke er så opptatt av om du har hull i CV-en, men heller ønsker å ansette mennesker de opplever er personlig egnet og har en sterk motivasjon for å bidra.

– På våre hoteller jobber det mennesker fra mer enn 140 land, og medarbeidere med ulike bakgrunner og livserfaringer er en stor styrke for oss i hverdagen og i møte med gjester fra alle deler av verden, forteller Ekrol.

Vinn-vinn-vinn-situasjon

– Et inkluderende arbeidsliv er både viktig og berikende, sier jobbkonsulent i Sammen for livet og ansvarlig for avtalen, Oona Egge Hølen.

Hun forklarer det inkluderende arbeidslivet som en trippel vinn-situasjon.

– Vi kaller det en vinn-vinn-vinn-situasjon, både for den enkelte arbeidstaker, for bedriften og for samfunnet, utdyper Hølen.

«Årets Lionheart»-prisen ble lansert i 2022, og går ifølge Sammen for livet til bedrifter som utmerker seg innen arbeidsinkludering, og som møter kandidater med forståelse og raushet.

Livsviktig hjelpelinje for innsatte

– Scandic fikk prisen i år fordi de strekker seg langt for at våre kandidater skal få en mulighet i det ordinære arbeidslivet, forteller Hølen.

For Scandic er det viktig å gi alle en ny sjanse.

– Det er å ta samfunnsansvar, det er å være modig – et ekte «lionheart», avslutter Hølen.