Norges hyggeligste kassamann 2024, Fredrik Myksvold Alvsåker, Kiwi Bryggen, Hommersåk .
Norges hyggeligste kassamann 2024, Fredrik Myksvold Alvsåker, Kiwi Bryggen, Hommersåk . FOTO: Børge Solem

Hvem er «Norges hyggeligste i kassa 2024»?

For sjette år på rad ønsker Hjemmet å løfte fram alle de fine folka som sitter i kassa rundt om i vårt langstrakte land. – Gi en velfortjent oppmerksomhet til din favoritt i kassa og nominer de, oppfordrer Hjemmet.

Også i år skal ukebladet Hjemmet hedre hverdagsheltene, nemlig de blide menneskene vi møter i kassene blant norske dagligvarebutikker.

Fra mandag 5. februar kl.12 er Hjemmet igjen i gang med kåringen «Norges hyggeligste kassadame eller kassamann».

– De er hverdagshelter, som ofte snur folks dårlige dag til en god dag gjennom et smil og noen vennlige ord, forteller Hjemmet om kåringen.

Nomineringen er åpen frem til torsdag 15. februar kl 23.59.

«Norges hyggeligste kassadame/kassamann 2024»

– Vi håper at alle kan bli med og spre budskapet. Å foreslå en eller flere kassadamer eller kassamenn man setter ekstra pris på, er lov, sier innholdsansvarlig Cathrine Barland Jensen.

For henne blir det vårens høydepunkt å overraske vinneren etter endt finale i uke 14 eller 15.

Men før det, skal det foreslås kandidater.

De som foreslås flest ganger, blir med til en finale. Finalistene presenteres i Hjemmet i uke 10 og blir med i en intens og spennende uke, der kunder og andre stemmer frem sin favoritt.

Gjennom sine SOME-kanaler vil Hjemmet underveis dele hvem som ligger best an.

Link til stemmeskjemaet er HER.

Ambassadør

Redaktør Ole Martin Bjørklid og innholdsansvarlig Cathrine Barland Jensen hyller Norges hyggeligste kassamann 2023, Fredrik Myksvoll Alvsåker på Kiwi Bryggen Hommersåk i Sandnes, Rogaland. FOTO: Siri Walen Simensen

Fjorårets vinner, Fredrik Myksvold Alvsåker hos Kiwi Bryggen, Hommersåk i Sandnes i Rogaland, fikk tusenvis stemmer.

Daværende Sandnes-ordfører, Stanly Wirak roste den unge mannen som en viktig ambassadør for dagens unge, og en god rollemodell for andre unge menn og kvinner.

– Jeg føler at jeg har funnet en jobb som passer meg veldig bra. Den er variert og gir meg muligheten til å snakke med folk. Om noen har en dårlig dag, så forsøker jeg å møte dem med ekstra forståelse, sa Fredrik da Hjemmet intervjuet ham i forbindelse med fjorårets kåring.

Ambassadør er et ord som blir flittig brukt om Fredrik, ikke minst i Kiwi. Der så de tidlig potensialet i den arbeidsomme og hyggelige gutten.

–Jeg har alltid hatt gode folk rundt meg. Gode foreldre som har støttet meg. Flinke lærere som har skapt gode relasjoner. Gode sjefer som har vist hvordan man kan være en god sjef, som sørger for at ting blir gjort og som samtidig ser deg, sa fjorårets hyggeligste kassamann.

Hva tidligere vinnere sier om å gå til topps

Hjemmet forteller at målet med kåringen er å løfte frem og verdsette alle i dagligvarebutikk som med smil og imøtekommenhet sørger for at kundene får det de trenger av mat og matvarer i det daglige, og som gjennom vennlighet kan snu en dårlig dag til en god for mange mennesker.

De tidligere vinnerne av prisen syns naturligvis det er stas å få anerkjennelsen.

«Det er noe av det største jeg har opplevd, helt fantastisk» (Victor Villemann Stange, vant 2020)

Dette var norske kundefavoritter i 2023

"Jeg ble hoppende, ellevilt glad og veldig stolt. Jeg elsker jobben min". (Cristobal Martinez, vant 2022)

"Å vinne har gitt meg mange muligheter jeg kanskje ikke ville ha fått" (Fredrik Myksvoll Alvsåker, vant 2023)