Design uten navn (5)

De beste på kundeservice: Bank

KSIndeks kan nå avsløre til Kundeserviceavisen hvem som er blant topp 3 til å vinne pris for Norges beste kundeservice i kategorien Bank. Vinneren skal kåres under Kundeservicedagene 2024 i Oslo 5. juni.

Årets kundeservice er kåringen av Norges beste virksomhet på kundeservice. Prisen er basert på Kantars store kundesentermåling, KSindeks, med over 20 000 intervjuer hvert år.

– Bankens kundeservice er dine finansielle voktere, alltid klare til å guide deg gjennom tallenes verden med et smil, skriver ChatGPT om bransjen.

Blant de beste i landet

KSindeks har over 250 000 respondenter i sin erfaringsbase, og er med dette Norges største og mest representative studie innen kundeservice.

Det er kundenes tilbakemeldinger på kundeservice og kundesentre i Norge.

KSIndeks måler egne kunders tilfredshet med kundeservicen i en virksomhet. Den måler områder som ventetid, serviceinnstilling, kompetanse, løsningsgrad, kundetilfredshet, anbefalingsgrad og mye mer.

Norges største og mest representative studie innen kundeservice

Svarene fra dette utvalget danner grunnlaget for KSIndeks-målingen og KSIndeks-prisene.

Kandidatene som nå er blant topp 3 i sin kategori har ifølge kundene alle jobbet hardt, ytt det de kan og gitt god service. Det er derfor de nå hylles blant kundene, og er blant de beste i landet i sin bransje.

Kundenes utvalgte favoritter innen Bank er …

SpareBank 1 Østlandet

SpareBank 1 Østlandet er Norges fjerde største sparebank med 37 kontorer i Innlandet, Oslo og Akershus.

– Vi er til for at folk og bedrifter skal lykkes. Sammen bidrar vi til bærekraftig vekst og utvikling på Østlandet, skriver de på egen nettside.

Sparebanken Vest

Sparebanken Vest er den tredje største sparebanken, og den nest eldste banken i Norge. Over 700 ansatte jobber ved hovedkontoret i Bergen sentrum og de 35 kontorene på Vestlandet.

– Som sparebank har vi en viktig rolle i verdiskapningen som skjer på Vestlandet. Det kan både kundene våre og vi være stolte av, skriver de på egen nettside.

SpareBank 1 Nord-Norge

SpareBank 1 Nord-Norge er landsdelens bank med 15 kontorer i Nord-Norge. I tillegg er deres største eier alle de som bor nord.

– Vi er et konsern med hjertet i nord, som brenner for verdiskaping og en bærekraftig utvikling i landsdelen, skriver de på egen nettside.

Vinneren skal kåres under festmiddagen på Kundeservicedagene 2024 i Oslo 5. juni.


KSIndeks-målingen startet i 2010. Kantar var ansvarlig for KSIndeks frem til 2021, og bidrar fremdeles med datainnsamling og analyse. CustomerTrends overtok ansvaret for KSIndeks høsten 2022.

CustomerTrends eier Kundeserviceavisen.