Den Store Bærekraftsdagen 2023

26. januar 2023 kl. 08:00 — kl. 12:00
SRF, rådgivningsselskapet Selle & Partners og Handelshøyskolen BI Bergen

Den Store Bærekraftsdagen feirer 5 år – og er viktigere enn noen gang!

I fem år har vi forsøkt å gi deg inspirasjon fra ledende norske og internasjonale selskaper som jobber grundig med bærekraft. I vårt jubileumsår ønsker vi å sette søkelys på problemstillingene vi alle forsøker å håndtere.

  • Hvordan skal vi gå frem for å gjøre endringene som trengs?
  • Hvordan løse problemstillinger som for mange fremstår som umulige men som er helt nødvendige?
  • Hvordan få ansatte og kollegaer med på reisen?
  • Hva kjennetegner de organisasjonene som lykkes?
  • Hva er dilemmaene vi står overfor når vi skal tjene penger og samtidig drive bærekraftig?

På årets konferanse får du møte et knippe spennende selskaper og fagpersoner som vi håper vil gi deg inspirasjon og ny kunnskap.

Den Store Bærekraftsdagen 2023 gjennomføres av SRF, rådgivningsselskapet
Selle & Partners og Handelshøyskolen BI Bergen.

Arrangementet er sertifisert som en Grønn konferanse.

08:00 – 12:00
Handelshøyskolen BI – Campus Bergen, Chr. Frederiks gate, Bergen, Norge

Åsne Ådland-Dale

Head of Sustainability i Sparebanken Vest

Tittel på foredrag: Fra bunn til topp

Fra å ligge helt på bunnen av Etisk Bankguide har Sparebanken Vest lykkes å klatre til toppen på kåringen, som ble offentlig nå i januar. Det har vært en stor snuoperasjon og bærekraft gjennomsyrer nå alt banken driver med. Bærekraftsjef Åsne Ådland – Dale har ledet arbeidet og kommer for å fortelle om hva man har gjort, hvordan man har jobbet og ikke minst hva som har vært vanskelig. Åsne har lang erfaring fra Sparebanken Vest, er utdannet industridesigner, og har også jobbet i O.Kavli, FLO (nå Kaibosh) og Fuggibaggi Design. 

Kristin Fjeld

Kommunikasjonssjef Polestar Norge

Tittel på foredrag: Veien til 0

En bil består av over 20 000 ulike komponenter og materialer, og er med det et av verdens mest komplekse produkter å sette sammen. Polestar har satt seg et ambisiøst mål om å få alle disse komponentene ned i null, uten å motregne, og med det produsere en helt klimanøytral elbil innen 2030. Mange mener at dette målet er umulig. Men derfor er det desto viktigere. Vi må løse det som fremstår som umulig nå – og oppnå reelle utslippskutt i dette tiåret.

Kristin Fjeld har jobbet med kommunikasjon, PR og merkevare i store globale selskap som Microsoft, Adidas Group og H&M. I elbilselskapet Polestar får hun jobbe midt i smørøyet – i skjæringspunktet mellom design, innovasjon og bærekraft – og elsker hvert minutt av det. Hun drives av kraften kommunikasjon kan ha; til å inspirere og motivere til en bedre fremtid.

Mads Nordmo Arnestad

Førsteamanuensis – Handelshøyskolen BI Campus Bergen, Institutt for ledelse og organisasjon

Tittel på foredrag: Bærekraft – i et ledelsesperspektiv

Mads Nordmo Arnestad er en venn av SRF, og den eneste foreleseren i Norge som både har vunnet studentenes foreleserpris på både NHH og BI. Han er utdannet psykolog fra UiB, og har i tillegg doktorgrad fra NHH. I det daglige jobber han som førsteamanuensis på BI Campus Bergen.

Helleik Syse

Stipendiat ved Universitetet i Stavanger og foreleser på BI

Tittel på foredrag: Bærekraftige forretningsmodeller

Helleik Syse skal snakke om Bærekraftige forretningsmodeller og kople det til mange praktiske eksempler fra studentoppgaver som er skrevet i spesialkurset «Bærekraft som konkurransefortrinn».

Han underviser også på BI, sammen med bla Cecilie Staude i kurset «Bærekraft som konkurransefortrinn».

Kjetil Engen

Kjededirektør i Brilleland

Tittel på foredrag: Eyes on the planet

Kjetil Engen er kjededirektør i Brilleland AS som er en av Norges ledende optikerkjeder. Brilleland er også en del av EssilorLuxottica, verdens største optikerkjede. Selskapet jobber med bærekraft under programmet Eyes on the planet. Brillelandsjefen fikk i fjor stor nasjonal oppmerksomhet da han fikk kritikk for å ha ansatte med hijab, og hvor han tok kraftig til motmæle i sosiale medier.

Engen har lang erfaring innen retail i Norge og Norden. Han har tidligere blant annet vært nordisk etableringsdirektør i Expert og jobbet i Gresvig AS som kjededirektør og Vice President Intersport Norway.