Maria
FOTO: Dag, Orkla

Maria Syse-Nybraaten går inn i lederstilling i Orkla

Maria Syse-Nybraaten er utnevnt til konserndirektør og leder for forretningsområdet Orkla Consumer & Financial Investments, skriver Orkla i en pressemelding. Hun tar da over stillingen etter Thomas Ljungqvist, som har vært konstituert siden 16. februar.

Syse-Nybraaten skal tiltre i stillingen den 1.oktober 2022. Hun vil rapportere til konsernsjef i Orkla, Nils Selte.

– Jeg er glad for at Maria har takket ja til å bli ny leder for Orkla Consumer & Financial Investments, sier Selte.

Erfaren ny leder

Orkla forteller at Syse-Braaten kommer fra stillingen som Investment Professional i Ferd Capital.

Siden 2013 har hun hatt sentrale posisjoner i selskapet, deriblant ansvar for helseinvestering i Norden.

– Før dette var hun analytiker i SEB. Hun har bred erfaring med eieroppfølging og styrearbeid i en rekke selskaper, deriblant Dr. Fürst Medisinsk Laboratorium AS, Brav AS, Aidian OY og Fjord Line AS, forteller Orkla.

Nils Selte, konsernsjef i Orkla. FOTO: THOMAS BRUN NTB / KOMMUNIKASJON

Konsernsjefen i Orkla er storfornøyd med å ha Syse-Nybraaten på laget.

– Hun har solid erfaring fra M&A og finansmarkedet, i tillegg til sin erfaring fra aktivt eierskap og ulike styreverv, sier Selte.

– Marias kompetanse vil være et verdifullt bidrag i det pågående arbeidet med å etablere autonome og selvstendige porteføljeselskaper.

Nye beitemarker

Thomas Ljungqvist vil nå bli CFO i Orkla Consumer & Financial Investments, i tillegg til å bli leder for Industrial & Financial Investments. Sistnevnte inkluderer Jotun (42,6 %), Hydro Power, Orkla Eiendom og Orkla Venture.

Orkla forteller at Ljungqvist i tillegg vil få ansvar for forretningsområdets satsing på Out of Home.

Thomas vil rapportere til Maria Syse-Nybraaten.

– Jeg vil takke Thomas for den flotte jobben han har gjort i den perioden han har vært konstituert CEO for Orkla Consumer & Financial Investments. Jeg er glad for at han har tatt på seg nye oppgaver for å utvikle virksomheten videre sammen med Maria og resten av teamet, sier konserndirektør Nils Selte avslutningsvis.

Faktaboks

Orkla Consumer & Financial Investments består av to deler: Consumer Investments, som inkluderer New York Pizza, Kotipizza, Orkla House Care, Lilleborg og Pierre Robert, og Industrial & Financial Investments, som inkluderer Jotun (42,6 %), Hydro Power, Orkla Eiendom og Orkla Venture.

Orkla er en ledende leverandør av merkevarer til dagligvarehandel, storhusholdning, faghandel, apotek og bakerimarkedet. Norden, Baltikum og utvalgte land i Sentral-Europa er våre hovedmarkeder. I tillegg har de sterke posisjoner innenfor utvalgte produktgrupper i India. (Orkla)