hovedbilde_ntb_forbrukerrapporten_feb

Topp 3 beste banker i februar er Nybygger, Bulder og Landkreditt

Gjennomsnittlig boliglånsrente ligger på 5,87 % viser Renteradars nyeste forbrukerrapport for bankmarkedet. Bankene med best lånetilbud denne måneden er Nybygger, Bulder og Landkreditt.

Forbrukerrapporten for februar 2024 inneholder blant annet faktiske boliglånsrenter og topp 3 tilbud for ulike kundegrupper. Rapporten ser også på utviklingen i faste renter og beste renter for ulike innskuddskontoer.

Det viktigste denne måneden:

  • Den gjennomsnittlige effektive renten for brukere av Renteradar ligger på 5,87 % i februar. For de fleste grupper faller en god rente i området 5,46 % til 5,74 %, med unntak for de over 50 år. Renten er forventet å stige de nærmeste dagene til ca 6 % når de fleste bankene effektuerer siste renteøkning.
  • Topp 3 beste banker for de fleste brukere i februar er Nybygger (Sparebanken Øst) , Bulder (Sparebanken Vest) og Landkreditt. For unge er det Danske Bank som gir best tilbud.
  • Flere banker har økt fastrentene sine. De fleste har økt med 0,1 – 0,2 %-poeng, med unntak av Storebrand som økte med 0,3 – 0,4 %-poeng. Med en snittrente på 5,87 %, kan mange spare over ett prosentpoeng ved å binde renten slik markedet er nå.
  • Den beste renten på sparekonto blant nasjonale banker er Danske Bank med 4,85 %. Det har vært lite endringer på innskuddsrentene, men vi forventer at bankene vil justere prisene fremover.