Lunar og norgessjef Eilin Schjetne, inviterte kundene til "plogging" i Oslo sentrum.
Lunar og norgessjef Eilin Schjetne, inviterte kundene til "plogging" i Oslo sentrum.

Inviterte kundene til jogging og søppelplukking i Oslo sentrum

I stedet for å bare snakke om og skrive rapporter om miljø, inviterte Lunar både kunder og ansatte til en joggerunde i Oslo sentrum for å rydde bymiljøet for plast, og dermed hindre at den til slutt havner i havene. Posene ble fylt til randen på minutter.

Kombinasjonen av å rydde miljøet mens man jogger stammer fra Sverige og kalles “plogging”. Begrepet en sammenføyning av “plocka up” og “jogging”. Kort sagt handler det om å løpe eller gå sammen med andre mens man samler plast og avfall.

Her handler det ikke om hvem som er raskest eller hvem som løper lengst, men om hvor mye man får ryddet opp. Ikke minst handler det også om å ha det hyggelig med kunder, kolleger, venner og bekjente.

– Formålet med løpet er å gjøre noe godt for naturen, verdenshavene og bymiljøet samtidig med at man gjør noe sunt for seg selv ved å være fysisk aktiv. Vi synes det er viktigere å gjøre noe enn å bare snakke om det, sier norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.

Rydder havene for plast med Project Blue

Hvert år ender om lag 8 millioner tonn plast opp i havene. Det vil Lunar gjøre noe med. Lunar gir derfor kundene muligheten til å rense havene i Norden for plast bare ved å bruke kortet.Når kundene aktiverer Project Blue i Lunar-appen, bidrar de automatisk hver gang de bruker Lunar-kortet. Bidraget går til å støtte de nordiske havsøppelkassene til Seabin.

– Til tross for at vi ikke hadde værgudene med oss, var det bra oppmøte. Til kunder som kom har jeg lyst til å rette en ekstra takk. Oppmøtet viser at engasjementet i å hindre at plasten ender opp i havene er stort. Det er skremmende hvor fort vi fikk fylt opp søppelposene. Det motiverer oss til å fortsette med plogging, sier Schjetne.

Faktaboks

  • Lunar er en ny type bank basert på en bank-app.
  • Henvender seg til privatkunder, selvstendig næringsdrivende og entreprenør.
  • Lunar er en nordisk bank, og har mer enn 300 000 brukere i Norge, Sverige og Danmark.