Marianne Sjøseth, Seksjonsleder Reise i Fremtind.
Marianne Sjøseth, Seksjonsleder Reise i Fremtind. FOTO: Fremtind

– Vi oppfordrer alle til å være modige og nysgjerrige

Fremtind er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB. De ønsker å skape gode og helhetlige kundeopplevelser, og gjøre «forsikring i bank» attraktivt. – En ekstra god dag på jobben for oss kan være en dag der vi kan slå oss på skulderen og kjenne at vi har hjulpet ALLE som trengte oss den dagen, sier Marianne Sjøseth, Seksjonsleder Reise i Fremtind.

Hvor mange ansatte jobber på kundesenteret til Fremtind?

– Det jobber 265 saksbehandlere på oppgjørsavdelingene i kundefront i Fremtind, fordelt på 21 avdelinger. I tillegg er det flere som jobber for å bidra disse avdelingene for å skape de beste kundeopplevelsene — ved analyse, kommunikasjon og tilrettelegging av nettflater, forteller Sjøseth.

Hva er god kundeservice for dere i Fremtind?

– God kundeservice for oss er at kunden ikke skal ha andre overraskelser enn hvor enkelt det er å benytte forsikringen sin hos oss, forklarer Sjøseth.

Vi skal være der når kundene trenger oss 

– Så er vi der når det trengs, og denne tryggheten ligger i bunnen. Enten det er noen som har ødelagt mobilen, brekker foten, får bilen frastjålet eller flere hundre boliger som rammes av en naturkatastrofe.

FOTO: Fremtind

Hva er en ekstra god dag på jobben for dere?

– En ekstra god dag på jobben for oss kan være en dag med mange gode kundeopplevelser, med godt humør når vi kommer og når vi går hjem — slik vi kan slå oss på skulderen og kjenne at vi har hjulpet ALLE som trengte oss den dagen, sier Sjøseth.

Det kan også være en dag der de har vært i kontakt med en kunde som har hatt ekstra behov for hjelp, for eksempel dødsfall i nær familie eller et totalskadet hus.

– Enkelttilfellene rører oss litt ekstra i hverdagen, sier hun.

Fra kundesenteret til Fremtind. På bildet er Anne Aabye, avdelingsleder for KS Reise 1. FOTO: Fremtind

I hvilke plattformer kan folk kontakte dere? 

– Vi tar imot henvendelser via telefon, nett eller chat fra kunder. Vi bruker telefonen som arbeidsverktøy store deler av arbeidshverdagen, og dette er noe vi trives med, sier Sjøseth.

Det er viktig for oss å ha det gøy, og ha stort handlingsrom for den enkelte

I fjor behandlet Fremtind nesten 320.000 skader, og de aller fleste ble behandlet i kundesenteravdelingene. I tillegg ble nesten 200.000 behandlet digitalt.

– Vi møter fremtidens kundebehov ved å digitalisere hele, og deler, av kundereisen — fra skade skjer til saken er løst. Derfor prioriterer vi nettflater og digitalisering. Samtidig er det viktig for oss at kundene får tak i oss når de trenger. Derfor har vi en vakttelefon ved små og store skader, eller medisinsk hjelp.

FOTO: Fremtind

Hva gjør dere for å få et godt arbeidsmiljø?

– For oss er det viktig å skape et miljø der vi trives og har det gøy, med stort handlingsrom for den enkelte. Der alle spiller på lag og drar i samme retning, sier Sjøseth.

De prøver derfor å identifisere problemer, og sammen løse disse for smidigere arbeidsflyt og enklere løsninger for kunder og ansatte.

– Vi oppfordrer alle til å være modige, gjøre ting enkelt, være nysgjerrig og jobbe sammen, sier Sjøseth avslutningsvis.