Skjermbilde 2021-04-15 kl. 09.47.22

Stor oppmerksomhet rundt DNB og Sbanken i dag

Det koker rundt DNB sitt tilbud om å kjøpe aksjene i SBanken i dag. DNB er villig til å investere 11,1 milliarder kroner for å skape Norges beste kundeopplevelser. Det skaper trykk både på børsen og hos kunder, og saken får stor oppmerksomhet og skaper mye engasjement.

DNB vil gjennom sitt heleide datterselskap DNB Bank investere 11,1 milliarder kroner for å skape Norges beste kundeopplevelser. DNB og Sbanken har gjennom pressemeldinger i dag informert markedet og kundene om at DNB har lagt inn et bud med ønske om å kjøpe Sbanken. Endelig avklaring forventes til høsten.

«Nå har vi muligheten til å samle to av Norges ledende leverandører av digitale kundeopplevelser til ett stort innovativt miljø. Vi kan få til mye mer sammen enn hver for oss, og vi kan skape Norges beste kundeopplevelser – uansett bransje», sier konsernsjef i DBN, Kjerstin Braathen.

«I mer enn 20 år har vårt dedikerte team levert de beste digitale banktjenestene til Norges mest fornøyde bankkunder. DNB har store ressurser, og dersom de blir vår nye eier vil vi sammen ha gode forutsetninger for å skape gode tjenester og løsninger til glede for kundene fremover. Inntil en eventuell transaksjon er gjennomført, vil vi fortsette å skape de beste digitale kundeopplevelsene», sier Sbankens leder Øyvind Thommassen.

Sterke kundereaksjoner

Reaksjonene har ikke latt vente fra seg fra Sbanken sine dedikerte kunder. Mange gir klart uttrykk for misnøye gjennom kommentarfelt i aviser og på Facebook sider. Sbanken hadde de meste tilfredse kundene på Epsi sin kundetilfredshetsmåling i privatmarkedet høsten 2020 med en poengsum på hele 81 av 100. DNB scoret sammen med Nordea lavest på denne målingen med en score på 64. Det gir hele 17 punkter i forskjell. I Norsk Kundebarometer målingen for 2020 scoret Sbanken 82,0, mens DNB var 15,3 punkter bak med en score 66,7.

Børskursen til himmels

Når dette skrives har kursen til Sbanken løftet seg med hele 30% siden Børsen åpnet kl 09:00 i morges, og er også den desidert mest omsatte aksjen så langt i dag. Nyheten har også løftet DNB aksjen opp 2,19% i løpet av formiddagen.