Til stede på åpningen var administrerende direktør i NHO Geneo, Karita Bekkemellem. Hun etterlyste mer offentlig-privat samarbeid. Her sammen med Daglig leder i Hjemmelegene Nicolai Skarsgård.
Til stede på åpningen var administrerende direktør i NHO Geneo, Karita Bekkemellem. Hun etterlyste mer offentlig-privat samarbeid. Her sammen med Daglig leder i Hjemmelegene Nicolai Skarsgård. FOTO: Øyvind Nordhagen

Klinikk i butikk for første gang i Norge

Nå tilbys endelig legetjenester over disk i Norge. Hjemmelegene har åpnet «Klinikk i butikk» i Bydel Bjerke i Oslo. Vegg i vegg med Meny-butikken på Vollebekk skal det tilbys tradisjonelle helsetjenester, forteller Hjemmelegene i en pressemelding.

Medtail er stort både i Sverige, USA og UK, men kommer nå for første gang til Norge, forteller Hjemmelegene.

— Målet er å tilby helsestjenester til 100 personer om dagen her på Vollebæk. Dette er et konsept som har fungert godt i andre land, og vi er overbevist om at dette vil kunne avlaste helsevesenet også i Norge, sier Nicolai Skarsgård i Hjemmelegene.

Utnytter kapasiteten i helsevesenet bedre

Gründeren mener nøkkelen for fremtidens primærhelsetjeneste er å tilby tjenestene på nye og mer effektive måter. I Klinikk i butikk vil kundene bli møtt av erfarne og dyktige sykepleiere.

— Vi vet at det vil bli en stadig større mangel på kvalifiserte helsearbeidere i fremtiden og vi mener dette er et bidrag til å utnytte arbeidskapasitet i helsesektoren bedre, sier Skarsgård.

Norgeslegene og Hjemmelegene med samarbeid om Klinikk i butikk. Fra ventstre Rune Spikseth fra Norgesgruppen, Nicolai Skarsgård og Karita Bekkemellem. FOTO: Øyvind Nordhagen

Selv om hovedfokus i begynnelsen vil være vaksiner og liknende tjenester er ambisjonen å videreutvikle konseptet etter hvert – i samarbeid med Norgesgruppen.

— Vi synes det er spennende å samarbeide med Hjemmelegene om et slikt helsekonsept, og vi har tro på at kundene ønsker mer innovasjon i helsemarkedet, sier ansvarlig for helse og velvære i NorgesGruppen, Rune Spikseth.

FOTO: Øyvind Nordhagen

.

Mer samarbeid

Til stede på åpningen var også administrerende direktør i NHO Geneo, Karita Bekkemellem. Hun etterlyser mer offentlig-privat samarbeid.

— Vi må bli flinkere til å søke samarbeid. Uansett hva man måtte mene om organiseringen sektoren, så bør vi som et minimum ha en innstilling om at vi skal lære av hverandre.

Karita Bekkemellem fikk som første kunde influensavaksinen etter åpningen. Her sammen med Klinikkleder Sofie Fosseli FOTO: Øyvind Nordhagen

Bekkemellem mener det offentlige er helt avhengig av å se mot det private helsevesen når vi i fremtiden skal effektivisere helsevesenet.

— Vi trenger alle gode krefter med på laget i møte med våre fremtidige utfordringer i helsesektoren. Det er Hjemmenelegene et veldig godt eksempel på. Å tilby legetjenester der folk faktisk ferdes er en del av fremtidens helsevesen.