Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem.
Anders Lunde Angen, daglig leder i Helthjem. FOTO: Fotograf Ingar Sorensen

Helthjem skal klare 15.000 pakker i timen med ny teknologi

Helthjem har nå gått ut med at de investerer i et helt nytt sorteringsanlegg, etter å ha hatt rekordvekst. — Det nye anlegget blir hjertet i Helthjems nye hovedterminal og skal som minimum kunne håndtere en firedobling av dagens volum, sier Helthjem.

Siden de startet opp i 2015 har Helthjem opplevde en stor vekst. De forteller at på få år har selskapet gått fra 0 til over 16 millioner pakkesendinger – i året.

Helthjem er derfor med dette Norges største privateide selskap innen distribusjon av netthandelspakker.

Levering på dagen

Ifølge Helthjem har det nye sorteringsanlegget kapasitet til å håndtere opptil 50 millioner pakker i året, med en maks hastighet på 250.000 pakker i døgnet og 15.000 pakker per peak-time.

— Med det nye sorteringsanlegget sikrer vi at vi klarer å sortere lynhurtig og vi kan tilby levering til over 50 prosent av Norges befolkning innen 12 timer etter at pakkene er mottatt på terminalen vår i Vestby, sier daglig leder i Helthjem Netthandel, Anders Lunde Angen.

Vi kan nå jobbe mer effektivt enn noen gang

Han forteller at rask levering er en av de viktigste grunnene til at stadig flere nettbutikker velger Helthjem.

Den nye hovedterminalen til Helthjem vil etter planen stå klar sommeren 2023.

Helthjems nye sorteringsanlegg leveres av Beumer Group. Lars Beier Madsen, salgsdirektør i Beumer Group (t.v.) og daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen (t.h.) ser frem mot samarbeidet. FOTO: Endre Igland

Stor satsning på miljøet

Terminalen får miljøsertifiseringssystem (BREEM), og det planlegges for solceller på taket som skal gi kraft til el-bilpark og gjøre terminalen selvforsynt i deler av året.

— Vi er nå i gang med å løfte satsingen vår innen bærekraft og da blir det helt naturlig for oss å gjøre denne investeringen når vi flytter til ny terminal. Vi har ambisiøse miljømål og ser hele tiden på hvordan vi kan løfte oss på dette feltet, sier Angen.

Helthjem forteller at det står et nettverk av avisbud drevet av Polaris, Amedia og Schibsted bak selskapet. Flere logistikkrelaterte selskaper eid av mediegigantene flytter nå inn under samme tak i Vestby.

Vi har ambisiøse miljømål og ser hele tiden på hvordan vi kan løfte oss på dette feltet

Dette gjør til at Helthjem kan kutte bort et stort antall lastebiler hver eneste dag, noe som vil senke CO2-utslippene.

— Vi kan nå jobbe mer effektivt enn noen gang og det gir flere gevinster for både oss og miljøet, forklarer Angen.

Helthjems nye hovedterminal på Vestby skal stå klar sommeren 2023. Bygget får solceller på taket og skal kunne håndtere en firedobling av dagens volum.  FOTO: Helthjem

Sirkulær vekst

Helthjem erfarer at sending av bruktvarer mellom privatpersoner er det segmentet som vokser raskest.

De tror at dette kommer til å øke.

— Vi tror på vekst fra nettbutikker, men vi tror på enda kraftigere vekst gjennom sirkulærhandel. Her tilbyr vi markedets smidigste frakt hvor forbruker kan sende hjemmefra fra dør til dør ved å kun skrive på en håndskrevet kode, noe som gjør at dobbelt så mange sier de har handlet brukt, forteller Angen.

Helthjem har fortsatt store ambisjoner om videre vekst

Under pandemien kan Helthjem fortelle at de opplevde en vekst på over 500 prosent for privattjenesten.

Likevel har de fortsatt store ambisjoner om videre vekst.

— Vi har satt tydelige og ambisiøse vekstmål innen dette feltet og her trenger vi økt automatisering for å klare disse målene – noe det nye sorteringsanlegget også støtter, avslutter Angen.

Faktaboks

Det nye sorteringsanlegget leveres av Beumer Group.

Bak Helthjem står et nettverk av avisbud drevet av Polaris, Amedia og Schibsted. Flere logistikkrelaterte selskaper eid av mediegigantene flytter nå inn under samme tak i Vestby.