vm-closing.original
FOTO: Vipps

Vipps MobilePay er nå en realitet: — Nå melder vi oss på i kampen i Europa

EU-kommisjonen ga fredag 21. oktober godkjennelse for fusjonen mellom Vipps og MobilePay. Det betyr at de to ledende digitale lommebøkene i Norge, Danmark og Finland blir slått sammen til én nordisk utfordrer i det internasjonale betalingsmarkedet. — Nå kan vi endelig begynne reisen mot å gjøre betalinger enda enklere, sier den nå nordiske betalingssjefen, Rune Garborg.

I starten av november ble konsernet en realitet, og reisen med Vipps MobilePay kunne starte for alvor.

— Nå melder vi oss på i kampen om å lage de enkleste og mest kundevennlige løsningene i Europa, sier Garborg i en pressemelding fra Vipps.

Ut i fra kundenes behov

— Gjennom hele prosessen har ambisjonen vært å skape et av de mest kundeorienterte selskapene i Europa. Vi vil bygge tre kundefokuserte segmenter på tvers av landegrenser med ansvar for produkter som forenkler hverdagen og som folk og bedrifter elsker, sier Vipps.

Målet er å være best på å identifisere kundeproblemer 

De melder at de tre segmentene vil rette seg mot store kunder, SMB-markedet og privatkunder.

— Fra nå av er vi 650 superdyktige og engasjerte medarbeidere. Målet er å være best på å identifisere kundeproblemer der vi kan forenkle og fjerne friksjon, sier Rune Garborg.

— Derfor setter vi opp organisasjonen ut fra kundenes behov og ikke basert på geografien vi opererer i, legger han til.

Rune Garborg FOTO: © Ilja C. Hendel

En revolusjon

— Vipps og MobilePay har begge revolusjonert måten folk i Norge, Danmark og Finland sender og mottar penger på. Sammen blir vi en betydelig utfordrer blant de største lommebøkene i Europa, sier Garborg.

De to selskapene som nå slår seg sammen representerer til sammen nærmere 11 millioner forbrukere, 400.000 bedrifter og brukes 900 millioner ganger i året, melder Vipps.

Ambisjonen er å løse «hverdagsknot» overalt

— Vi skal bygge ned de digitale barrierene mellom land her i nord. Når vi nå får slå oss sammen, er målet å forenkle betaling og handel i hele Norden, sier Garborg.

— Ambisjonen vår er å løse «hverdagsknot» overalt, og denne fusjonen gir oss uendelige muligheter for forenkling, legger han til.

– Nå melder vi oss på i kampen om å lage de enkleste og mest kundevennlige løsningene i Europa, sier Vipps-sjef Rune Garborg (t.v.) og MobilePay-sjef Claus Bunkenborg. FOTO: Ilja C. Hendel

Styret og ledergruppen er på plass

Eierskapet i Vipps MobilePay er fordelt med 72,2 prosent til bankene bak Vipps og 27,8 prosent til Danske Bank.

Det blir fantastisk å jobbe med dette nye selskapet

Vipps forteller at hovedkontoret vil ligge i Oslo, og virksomheten vil i fremtiden være underlagt tilsyn fra Finanstilsynet.

— Med kompetente og engasjerte eiere samt et sterkt lederteam på plass, ser jeg frem til å begynne å jobbe med dette fantastiske nye selskapet, sier Rune Garborg.

Kjerstin Braathen, konsernsjef i DNB og nåværende styreleder i Vipps, blir styreleder også videre.

Øvrige medlemmer av styret er:

Christian Bornfeld, leder for personkunder, Danske Bank. Mark Wraa-Hansen, leder for privatkunder Danmark, Danske Bank. Jan-Frode Janson, administrerende direktør SpareBank 1 SMN. Hege Beate Toft-Karlsen, konsernsjef Eika Gruppen. Benjamin Kristoffer Golding, EVP Betaling og Innovasjon i DNB. Geir Bergskaug, administrerende direktør Sparebanken Sør. Marit Andreassen (ansattrepresentant). Baard Ivar Slaattelid (ansattrepresentant).


Det nye lederteamet i Vipps MobilePay

Ledergruppen i Vipps MobilePay er også på plass. I tillegg til Rune Garborg består den av følgende medlemmer:

  • Claus Bunkenborg blir leder for Ny vekst og viseadministrerende direktør i selskapet. Han er i dag administrerende direktør i MobilePay.
  • Vegar Heir blir leder for storkunder. Han er i dag kommersiell leder i Vipps.
  • Merete Stigen blir leder for små og mellomstore kunder. Hun er i dag leder for Finans og Strategi i Vipps.
  • Anette Bøje blir leder for Brukere (Users). Hun er i dag Chief Commercial Officer i MobilePay og medlem av hovedstyret.
  • Morten Kjelsø blir CTO og leder for Teknologi og Plattform, som skal levere teknologien, betalings- og dataplattformene. Han er i dag Chief Technology Officer og leder for utvikling og innovasjon i MobilePay.
  • Even Westerveld blir leder for Merkevare og Kommunikasjon. Han er i dag leder for Mennesker og merkevare i Vipps.
  • Silke Øverby blir leder for Risikostyring og Compliance. Hun har samme stilling i Vipps i dag.
  • Mette Godsk Jensen blir leder av Mennesker og Organisasjon. Hun er for tiden Chief People Officer i MobilePay
  • En rekruttering skal munne ut i ansettelsen av ny leder for Finans og Juridisk. Fram til da vil Merete Stigen være fungerende leder for Finans og Juridisk.