Påtroppende CEO i EedenBull, Eilin Schjetne.
Påtroppende CEO i EedenBull, Eilin Schjetne. FOTO: Morten Brakestad

Eilin Schjetne er klar for ny lederrolle

Eilin Schjetne er valgt som ny CEO for det norske fintech-selskapet EedenBull, forteller EedenBull gjennom en pressemelding. Schjetne har over 20 års erfaring innen bank og betaling. Sammen med EedenBull skal hun hjelpe banker over hele verden med å gjøre deres egne SMB-kunder mer effektive.

Schjetne var nylig Norgessjef for Lunar, og spilte en nøkkelrolle i oppbyggingen av banken for forbrukere og småbedrifter.

Hennes oppgave i EedenBull blir å skalere selskapet inn i en ny global vekstfase. Med sin bakgrunn fra ledende roller i DNB, Visa og Nets, i tillegg til Lunar, er hun klar for å ta fatt på den nye rollen.

– Jeg er ydmyk i møte med utfordringen og svært takknemlig for styrets beslutning om å satse på en sulten og ambisiøs leder, sier Schjetne.

– Vokser ikke på trær

– Jeg mener min brede erfaring som leder i bank og fintech vil bidra til å gi EedenBull et løft sammen med vårt fantastiske team, vårt svært kompetente styre og våre store globale partnere, sier påtroppende CEO i EedenBull, Eilin Schjetne.

Med flere nordiske banker på eier- og kundesiden, tilbyr EedenBull en plattform for utleggshåndtering for SMB-bedrifter via mer enn 60 banker i Norden og Australia.

For EedenBull var det viktig å få en ny leder med en internasjonal profil, som forstår bank og betalinger i bedriftsmarkedet.

– Nå som vi går inn i denne spennende fasen, er jeg glad for å overlate roret til Eilin, som innehar den sjeldne kombinasjonen vi lette etter. Hun tar over en unik plattform for utleggshåndtering som vekker stor interesse blant partnere, banker og bedriftskunder globalt, sier grunnlegger og tidligere CEO i EedenBull, Nicki Bisgaard.

– Med et fantastisk team av eksperter i ryggen, er jeg sikker på at selskapet vil fortsette å vokse under Eilin Schjetnes ledelse.

Eilin fra Lunar vil utfordre tradisjonelle banker: – Det er gøy å kunne overraske kunden

Påtroppende CEO i EedenBull, Eilin Schjetne. FOTO: Morten Brakestad

Skalering koster

Selskapet er i tillegg godt i gang med omfattende samtaler med ytterligere potensielle partnerbanker på ulike kontinenter. Dette forventes å bære frukter i nær fremtid.

Det betyr at selskapet går fra et nordisk og australsk fokus til etter hvert å få et enda større globalt fotavtrykk.

– Dette er en spennende tid for EedenBull. Selskapet opplever stor fremgang nasjonalt og internasjonalt, og vi er begeistret over å ønske Eilin velkommen som CEO, sier styreleder i EedenBull, Jeremy Nicholds.

Nå skal selskapet skalere ytterligere. Det betyr en ytterligere kommersialisering for å rulle ut tjenestene i høyere fart, både i nye og eksisterende markeder.

– Erfaringsmessig vet jeg at skalering koster. Noe av det første jeg kaster meg over er derfor å sikre tilstrekkelig kapital for satsingen. Vi inviterer både finansielle og industrielle investorer til å bli med på reisen mot å skape Norges første fintech-unicorn, sier Schjetne.

– Til tross for tørke i investeringsmarkedet den siste tiden, er vi sikre på at det finnes kapital for innovative produkter i et marked som vokser, og som genererer sunne inntekter. Og det har vi! avslutter Schjetne.

Om EedenBull

EedenBull er et norsk fintech-selskap grunnlagt i 2018. Selskapets innovative plattform for utleggshåndtering distribueres via banker for å hjelpe små og mellomstore bedrifter (SMB) over hele verden med å forbedre bedriftenes prosesser for utlegg og betalinger.

EedenBulls plattform gir sanntidsvisning og kontroll over utgifter for å forbedre økonomistyringen.

Med rundt 20 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Singapore og Edinburgh, har selskapet ambisiøse globale vekstplaner.