– Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen.
– Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen.

«Skatteetaten» sender falske meldinger

I en ny advarsel fra Skatteetaten blir folk oppfordret til å være på vakt mot en økende svindelbølge som involverer falske meldinger fra «Skatteetaten». Sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen, understreker at Skatteetaten aldri sender lenker uoppfordret i e-poster eller SMS-meldinger.

– Dette er ren svindel og vi advarer på det sterkeste mot å klikke på lenker i e-poster eller SMS-meldinger. Vi sender aldri slike meldinger uoppfordret, sier sikkerhetsdirektør i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Svindelbølge

Den pågående svindelbølgen innebærer falske e-poster, SMS-meldinger og nettsider som oppfordrer mottakerne til å logge inn og oppgi personlig informasjon ved å hevde at de har penger til gode hos Skatteetaten eller andre offentlige organer.

Nettside som later som det er Skatteetatens nettsider. Legg merke til «skattebyra.com» i URL-feltet som signaliserer at dette er en falsk nettadresse.

– Hvis du finner en lenke som henviser til Skatteetaten enten i en epost eller i et nettsøk, ikke klikk på den. Skriv heller inn Skatteetaten.no i nettvinduet og sjekk at det er rett adresse i URL-feltet i nettleseren før du legger inn noen påloggingsinformasjon. Det sier sikkerhetsdirektøren i Skatteetaten, Ragna Fossen.

Svindlerne bak disse forsøkene blir stadig mer sofistikerte, og de utnytter folks tillit til Skatteetaten.

Les også: Mulig svindelfelle

Fossen oppfordrer alle til å være ekstra påpasselige og ikke klikke på lenker som tilsynelatende fører til Skatteetaten, verken i e-poster eller nettsøk.

I stedet råder hun folk til å manuelt skrive inn nettsiden skatteetaten.no i nettleserens URL-felt for å forsikre seg om at de er på den riktige nettsiden før de oppgir noen påloggingsinformasjon.

Stadig smartere svindlere

Den siste bølgen av svindelforsøk innebærer også at svindlerne sender falske meldinger med Altinn som avsender eller benytter sponsede annonser på søkesider på internett for å lure folk.

– Akkurat nå pågår det en bølge med svindler som utgir seg for å være fra Altinn eller Skatteetaten, forteller Fossen.

Det er derfor avgjørende at alle forblir på vakt og tar nødvendige forholdsregler for å beskytte seg mot disse bedragene.

Svindelbølge

Det kommer flere ganger i året meldinger om falske e-poster, falske SMS-meldinger og falske nettsider som oppfordrer til å logge inn og legge inn personlig informasjon fordi man har penger til gode hos Skatteetaten eller hos andre.

Den siste bølgen med svindler som har blitt rapportert til Skatteetaten, foregår ved at det sendes meldinger med Altinn som falsk avsender, eller at det lenkes via sponsede annonser på søkesider på internett.