Skjermbilde 2021-08-05 kl. 10.12.38

Momsfritak aller viktigst for at vi velger elbil

Hele 80 prosent av elbilistene sier momsfritak er den aller viktigste elbilfordelen. Det viser den store spørreundersøkelsen «Elbilisten 2021».

Over 15.000 norske elbilister har svart på hva de mener er de viktigste fordelene med elbil. Momsfritak var soleklart på topp, og på andreplass kom fritak fra engangsavgift. Dette har blitt oppgitt av 69 prosent av elbilistene i undersøkelsen.

Norsk vinneroppskrift

– Elbiler er biler uten klimagassutslipp, men elbilene er fortsatt dyrere i produksjon enn forurensende biler. Norge har skapt en vinneroppskrift ved å gi de mest miljøvennlige bilene fritak fra kjøpsavgifter. Derfor er vi det fremste elbillandet i verden, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

For perioden januar til og med juli 2021 var elbilandelen i nybilsalget på 58 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

– Elbilpolitikken må bygge videre på det som fungerer. Bare slik kan elbil bli for alle, sier Christina Bu i Elbilforeningen.

– Et stort ansvar

I undersøkelsen svarer videre over halvparten av elbilistene at de faktisk ikke ville kjøpt elektrisk uten fritak fra moms, og nesten like mange ville ikke kjøpt elbil uten fritak fra engangsavgift.

– I 2025 skal nybilsalget være utslippsfritt. De som får regjeringsmakt etter stortingsvalget har et stort ansvar for å ta vare på den aller største suksessen i klimapolitikken, fastslår Christina Bu.